Ze blijven maar komen... Ze blijven maar komen...

Goed gevulde agenda van de Effenaar staat bol van semi-exclusieve shows

, Tekst: Patric Muris

Ze blijven maar komen...

Goed gevulde agenda van de Effenaar staat bol van semi-exclusieve shows

Tekst: Patric Muris ,

Het is alweer even geleden dat er echt grote namen in de Effenaar stonden. Namen die je enthousiast maken alleen al bij het lezen erover. Als je dan ook nog eens ziet dat ze er voor een heel behoorlijke prijs zullen optreden is het enige advies: snel kaartjes bestellen. Want White Lies is al uitverkocht. Het is een kwestie van tijd wie volgt.

Goed gevulde agenda van de Effenaar staat bol van semi-exclusieve shows

Natuurlijk waren er onlangs nog bandjes als Mogwai en Gaslight Anthem te zien, maar de broek die de Effenaar zich aan heeft laten meten staat goed. En daardoor is het altijd uitkijken naar meer. En beter. Nou, het komt eraan.

White Lies, in januari nog weggemoffeld op het beroemde dan wel beruchte podium in een bekende platenzaak in Groningen ter promotie van hun debuutalbum. Het was ten tijde van Eurosonic/Noorderslag waar ze al getipt werden door enkele kenners. Een paar maanden later stonden ze op PinkPop en eerder deze maand zelfs al op het hoofdpodium van Rock Werchter. Daar stonden ze tussen de namen van Bloc Party, Killers en Coldplay. Nu kunnen ze ook een vinkje zetten achter een uitverkochte grote zaal van de Effenaar.

Ongeveer tegelijkertijd dat bekend werd dat White Lies was uitverkocht, werd de voorverkoop van Starsailor bekend gemaakt. Zij stonden al eerder geboekt voor een show op een maandag in Amsterdam. Vlak voordat de knoop om kaartjes te halen definitief was doorgehakt, kwam het nieuws dat de band een extra show speelt. In Eindhoven! Niet op een maandag, maar op een zaterdag. Op 19 september in de vroege avond kun je erbij zijn. Als je nog twijfelt, luister dan naar ‘Tell Me It’s Not Over’ voor het laatste zetje.

De meest recente naam die aan de wall of fame wordt toegevoegd, is die van Peter Doherty. Je weet wel; dat wonderkind van The Libertines en Babyshambles die helaas echter meer met bij dan met hoofdzaken in verband wordt gebracht. Oasis heeft dit jaar bewezen volgroeid te zijn: alle aandacht voor de muziek. Peter Doherty lijkt hetzelfde te ondergaan. De kleine naamsverandering, de toegevoegde ‘r’aan zijn voornaam, is wellicht symbolisch voor een nieuw begin. Vorig jaar stond hij al met zijn band ‘Babyshambles’ in de Effenaar om na een klein uur scheldend het podium te verlaten. Alles vergeven en vergeten? De ster die tijdens zijn solo tour al de Royal Albert Hall uitverkocht, komt op dinsdag 24 november naar Eindhoven. Met band. Peter Doherty bracht eerder dit jaar zijn soloplaat ‘Graceland/Wastelands’ uit.

Zojuist heeft de Effenaar aangekondigd dat ook Mando Diao is uitverkocht. Hun ‘Dance With Somebody’ komt zeker terug in de eindejaarslijstjes van singles met de meeste airplay. Na maandenlange voorverkoop is de band ongeveer hetzelfde aantal maanden voor aanvang verzekerd van een uitverkochte grote zaal. Spijtig? Wees er dan op tijd bij waar het nog kan. Er komt nog meer. Nog een laatste klap op de vuurpijl wellicht? Je leest het hier. Houd je meer van voorgelezen worden, luister dan op maandagavond naar 3VOOR12/Eindhoven radio op EFM.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven