Tiga pakt publiek langzaam bij de strot Tiga pakt publiek langzaam bij de strot

Sublieme set zonder hitjes

, Tekst: Tijs Dijstelbloem/ Fotografie: Erik Jan Sijbers

Tiga pakt publiek langzaam bij de strot

Sublieme set zonder hitjes

Tekst: Tijs Dijstelbloem/ Fotografie: Erik Jan Sijbers ,

Op het moment dat Tiga aan zijn set begint, klimmen er een stuk of vijftien schaars geklede dames op het podium. Dhr. Sontag kijkt echter van het hele schouwspel nauwelijks op. Er broeit echter vanaf minuut een dat hij op het podium staat iets. Het Extrema publiek heeft massaal de weg naar het hoofd podium gevonden maar krijgt het eerste half uur wellicht niet waar het op had gehoopt.

Sublieme set zonder hitjes

Hier schuilt meteen de kracht van de dj, producer en zanger in. Zonder hitjes of flauwe effecten pakt hij het publiek in een beklemmende greep waaraan ontsnappen nauwelijks mogelijk is. Wie voor bekende deuntjes komt is bij de Canadees aan het verkeerde adres, toch weet hij gedurende zijn set langzaam maar zeker alles en iedereen aan het swingen te krijgen.

 

De danseressen zijn ondertussen al lang en breed van het toneel verdwenen en nu snap ik waarom Tiga er zo weinig aandacht aan besteedde. Het draait bij de eigenaar van het Turbo label slechts om de muziek. En als die niet werkt dan is dat jammer, vandaag werkt het echter als een trein. Als toegift krijgt het Extrema publiek een track van het album Ciao!, helemaal aan het einde als een ultieme afsluiter, Tiga is groot!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven