Suimasen is terug van weggeweest Suimasen is terug van weggeweest

Nieuw materiaal en optredens in het verschiet

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Suimasen is terug van weggeweest

Nieuw materiaal en optredens in het verschiet

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Eén van de populairste bands uit de Eindhovense gitaarschool is eindelijk terug van weggeweest! Het was namelijk sinds 2002 al behoorlijk stil rond Suimasen. Echter op 10 september staat de formatie in de Effenaar en nieuw materiaal is nu al te beluisteren via hun MySpace.

Nieuw materiaal en optredens in het verschiet

Suimasen wordt opgericht door muzikanten die hun sporen in de Eindhovense muziekscene ruimschoots verdiend hebben. Rob van den Brand en Nick Sanders kennen elkaar nog uit de tijd dat ze samen in de alternatieve giraarockgroep The New Creatures zaten, Jacco van Rooy heeft gedrumd in de succesvolle Eindhovense groepen Alabama Kids en 35007. Sanders en Van Rooy spelen naast Suimasen op dat moment ook in de stonerrockformatie 7Zuma7. In het voorjaar van '99 verschijnt de demo ‘The Beat Goes On’ waarop de eerste aanzetten van het geheel eigen Suimasen-geluid te horen zijn.

Wanneer 7Zuma7 uit elkaar gaat, hebben Sanders en Van Rooy de tijd om zich helemaal op Suimasen te richten. Met behulp van sterproducer Pieter 'Pidah' Kloos (Motorpsycho, 7Zuma7) wordt er in studio The Void gesleuteld aan het titelloze debuutalbum. Suimasen combineert op deze cd  postrock met neo-psychedelica zonder duidelijke beïnvloeding van buitenaf. De nummers van Suimasen kenmerken zich door een grote mate van dynamiek en meeslependheid. De pers is lovend over het album.

Op het tweede album ‘Flow’ is er meer ruimte weggelegd voor het liedje. Gebleven zijn de dynamiek en de onderhuidse spanning. In 2002 is Suimasen één van de bands die een Essent Award krijgt toebedeeld, wat hun veel airplay op zowel radio als televisie oplevert. Daarna wordt het jammer genoeg erg stil rond de band.

Gelukkig is er nu dan de comeback van Suimasen. Pas in oktober 2007 hervonden de oprichters gedrieën de Suimasen-spirit. De opnames voor het derde album verzandden in 2004, maar zijn in februari dit jaar hervat in het Lab van Akoestiek in thuisstad Eindhoven. De nieuwe cd moet deze zomer gereed zijn en voorproefjes zijn nu te horen op de Suimasen MySpace pagina.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven