Speedfest maakt eerste namen bekend Speedfest maakt eerste namen bekend

Ook dit jaar weer een luidruchtig festijn

, Tekst: Sanne Reiniers

Speedfest maakt eerste namen bekend

Ook dit jaar weer een luidruchtig festijn

Tekst: Sanne Reiniers ,

Het jaarlijkse monsterbal van Peter Pan Speedrock beleeft dit jaar op 28 november zijn vierde editie. In 2008 was het festival totaal uitverkocht. Ruim 4000 bezoekers genoten in het Klokgebouw te Eindhoven van o.a The Bellrays, The Casualties, Entombed en Black Label Society. 3VOOR12/Eindhoven zet de eerste namen voor je op een rijtje.

Ook dit jaar weer een luidruchtig festijn

Speedfest 2009 belooft wederom een even luidruchtig als gevarieerd festijn te worden, gezien de bands die Neerlands hardst rockende driemanschap inmiddels heeft gestrikt:

Banane Metalik

Veruit de beste psychobilly die Frankrijk ooit heeft voortgebracht. Banane Metalik spreekt zelf van gore 'n' roll, gestaafd met theatrale optredens.

Death Angel

Deze Bay Area-thrashers zijn sinds de jaren tachtig al welkome gasten in Eindhoven, dankzij loeistrakke, inventieve metal die ook buiten de scene waardering oogst.

G.B.H.


De Engelse punkveteranen waren vorig jaar genoodzaakt af te zeggen. Daarom zijn ze vastberaden om dat furieus recht te zetten.

Karma To Burn

Superieure desert rock met psychedelische ondertonen. De spanningsboog van dit gedreven drietal reikt van West Virginia tot de Lichtstad.

U.S. Bombs

Californische punkrock met levende skate-legende Duane Peters als boegbeeld. De oorspronkelijke bezetting komt naar Speedfest, dus het zal classics regenen.

En dit zijn nog maar enkele van de bands die op het Speedfest-affiche zullen prijken. Peter Pan Speedrock zal de line-up in de komende maanden verder gestalte geven, met zowel bekende namen als culthelden. Het belooft dus weer een dag te worden voor een bonte menigte van Speedrockers, punks, psycho's, skins, metalheads, hardcore diehards, rootsliefhebbers en rock & roll-afficionado's. Houd deze site in de gaten voor de allernieuwste namen. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven