Jonge honden laten frisse winden Jonge honden laten frisse winden

Het grote 3VOOR12/Eindhoven Eenheidsworst interview; anders nog iets?

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Jonge honden laten frisse winden

Het grote 3VOOR12/Eindhoven Eenheidsworst interview; anders nog iets?

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Al een poosje zijn er een aantal opmerkelijke feestjes in Eindhoven. De partijtjes worden georganiseerd door Eenheidsworst, een groep enthousiaste meiden die ogenschijnlijk zonder moeite de leukste concepten uit hun binnenzak toveren. 3VOOR12/Eindhoven is nieuwsgierig en onderwierp Sanne Huijsmans - die ene uit Amsterdam, niet die ene tropische verassing - aan een stevig vraaggesprek.

Het grote 3VOOR12/Eindhoven Eenheidsworst interview; anders nog iets?

Eenheidsworst, voor mensen die het niets zegt, waar moeten we jullie van kennen?
Je kent ons vast van de Campingdisco's in de Effenaar die we daar sinds eind 2007 geven. Hollandsche nostalgie van de camping, allemaal gestopt in een feestje vol electro met smaak en 80's en 90's culthits voor het randje wansmaak. Daar begon het mee, maar inmiddels hebben we veel meer gedaan waar je ons van kunt kennen; Hotel Mockba, het Russische snorren & wodkafest, of Frique à Delle en het oud & nieuw festival in de Effenaar. Of misschien van Kits Zonder Blog, de nieuwe live muziekblog avond in Amsterdam. Of natuurlijk van een wilde danspartij op een ander goed feestje!

Campingdisco? Als je op een dergelijke naam komt moet je haast zelf nare ervaringen uit het verleden hebben die iets van doen hebben met het thema?
Ik was blond en klein en ging naar Italië, veel te gevaarlijk natuurlijk! Aan de pingpongtafel, de zwembaden met ligweitjes en uit-de-tent-sluip-acties hebben we allemaal goede herinneringen. Maar onder dwang met je vader en een afwasteiltje vol lelijk campingservies voorbij die leuke jongen van vijf staanplaatsen verderop lopen, was natuurlijk je reinste campinghorror!

Oké en wat betreft het andere thema? Ben je zelf ooit in een Hotel Mockba terecht gekomen?
We wish! Als het er net zo gezellig is als in onze Hotel Mockba's. Er
bestaat er wel een trouwens, in Rusland ergens. Google kan je het bewijs leveren.

Wie schuilen er allemaal achter de Eenheidsworst organisatie en is het een Eindhovense organisatie?
Susan Looijmans, Linda van Houts (Stijlvast), Sanne Huijsmans en nog een Sanne Huijsmans (dj Lustige Lola) vormen samen creatief Feestgeefcollectief Eenheidsworst. Laatstgenoemde is als enige niet Eindhoven-based, maar woonachtig in Amsterdam. Ieder van ons is op haar eigen manier altijd al bezig geweest met leuke feestjes, muziek, uitgaan, trends en initiatief nemen daarin. Onze feestjes zijn tot nu toe voornamelijk in en rond Eindhoven geweest (Effenaar, Plan-2, Solar) maar we breiden steeds meer uit over het hele land (Amsterdam, Breda, Tilburg, Utrecht). We willen graag groeien in concept en bereik.

Ja ja concept en bereik, toe maar. Wat me meer bezighoudt: TWEE SANNE'S HOE HOU IK JULLIE UIT ELKAAR??
Uit de beginperiode van onze vriendschap (klas 1c havo/vwo) stamt nog de tweedeling "Grote" en "Kleine" Sanne. Dat verschil is inmiddels wel rechtgetrokken, dus onze woonplaatsen worden nu wel aangewend om verschil te maken. Laatst trouwens dook de term"Caribbean Sanne" op voor de Eindhovense! Die mag ook blijven.

Hoe bedenken jullie concepten?
Aan de keukentafel, in de kroeg, in de goot, stomdronken, in de
ochtendsnooze, maar vooral in combinatie met ons vieren. De inspiratie ligt voor het oprapen!!

Wat is je Eenheidsworst hoogtepunt/wat is je campinghoogtepunt?
De allereerste Campingdisco was op 30 maart 2007 in Club 8, Amsterdam en ontzettend legendarisch!! We hadden een prachtige maar veel te dure flyer. iedereen was bloednerveus de hele dag waardoor de sfeer wat kibbelig was, zoals dat natuurlijk gaat in een meidengroep. Het feestje zelf was hartstikke uitverkocht, het publiek zag er retro-camping-sporty uit: een mega succes en des te grotere ontlading voor ons! Een goed begin. Solar 2007 was ook een goede. Op de meest weggestopte plek tussen de broodjes en de douches, hebben we het leukste feestje van de hele camping gemaakt! Waar de PleeReef verstopt in het ranzige Dixieland op Solar 2008 een goede opvolger van was. En een straat in het centrum van Eindhoven, blank en golvend van de dansende zee mensen met Koninginnedag dit jaar. Oh en moet je onze personeelsfeesten eens meemaken..

Personeelsfeesten? Wat kan ik dan verwachten, staan jullie b.v. voor een bepaalde muzikale stroming?
Heel kort? Nee. Tot nu toe zijn we redelijk electro, cult, alternatief georiënteerd geweest, maar er zitten nieuwe concepten aan te komen die meer vernieuwende dans/rock bandjes gaan brengen. We blijven op de hoogte van nieuwe muziek en willen graag in de toekomst wat grotere acts programmeren. We hebben nu ook een iets meer muziekinhoudelijk feestje met vooraf een live muziekblog Kits Zonder Blog, waarin twee gasten uit de muziekscene komen vertellen over hun nieuwe muzikale ontdekkingen. Dus onze concepten zijn heel gevarieerd.

De geruchten gaan dat jullie van het verdiende geld een eigen sporthuiscentrum vakantiepark willen gaan opzetten in de buurt van Reusel, kun je aangeven of hier een kern van waarheid in schuilt?
Klopt als een bus. Van wie heb je dat?

(Ik Interview altijd maar wat en soms heb ik het per toeval bij het rechte eind, geen nood het blijft tussen ons.)
Tot slot, geef eens je ideale line up zonder rekening te houden met geld.
Passion Pit, Wham, Diplo, Rye Rye, Fake Blood, Soulwax, King Khan, WhoMadeWho, Moloko en Roisin Murphy, Boys Noize, We Are Scientists, Dj Mehdi, Boyz Noise, Jahcoozi, Crystal Castles, Ebony Bones, Fever Ray, Deichkind, Alexander Marcus, The Black Keys, Justice, Van She, Cassius, The Do, Hercules and the Love Affair, Gossip, The Chase Club, Klaxons, Bjork, CSS, LA Roux, The Whitest Boy Alive, Stereo Total, Snap, The Bloody
Beetroots, Prince, Florence and the Machine, Golden Silvers, Radiohead, Moderat, Simian Mobile Disco, Santigold, Peaches, Daft Punk, Holy Ghost, Herve. Pff.. wat niet?

Zijn dat echt alle namen? Dan moeten er nog een paar ontzettend slechte feesten aankomen waar 3V12/Eindhoven in ieder geval naar uitkijkt.

Ben je nieuwsgierig geworden naar een Eenheidsworst feestje? Mail dan nu je naam, adres en je meest verschrikkelijke campingervaring door naar prijsvraag@3voor12ehv.nl. Je maakt dan kans op twee kaartjes voor de Campingdisco op 4 juli a.s. in de Effenaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven