Fake Blood toont zich heer en meester achter het mengpaneel Fake Blood toont zich heer en meester achter het mengpaneel

Gezellig clubje dat Ed Banger

, Tekst: Patric Muris/ Fotografie: Erik Jan Sijbers

Fake Blood toont zich heer en meester achter het mengpaneel

Gezellig clubje dat Ed Banger

Tekst: Patric Muris/ Fotografie: Erik Jan Sijbers ,

De grote namen van dit label zoals Justice en Mr. Oizo zijn er niet, dat wisten we al. De nieuwe generatie Ed Banger helden mag zich vandaag laten gelden. Met culthit ‘Mars’ heeft Fake Blood goede papieren én bijna een plaats als afsluiter op het Ed Banger podium.

Gezellig clubje dat Ed Banger

Het enthousiasme van deze relatieve nieuwkomers valt te prijzen. Terwijl Dj Mehdi met een voortdurend aanwezige grote lach op zijn gezicht de laatste platen draait, staat een hele crew achter hem. Ze zijn er voor elkaar; ter ondersteuning en ter vermaak. Vraagt een nummer om een handje klap dan doen zij het voor. Als het einde van een set is genaderd vraagt de mc nog eenmaal om een groot, verdiend, applaus en dat krijgt hij. De handen kunnen meteen in de lucht blijven want Fake Blood heeft zijn plaats inmiddels al overgenomen.

 

Het hoge ‘feel good’ gehalte blijft aanwezig. Er volgen veel platen elkaar in een snel tempo op waardoor er geen kans op verveling is. Het publiek blijft lekker in beweging en reageert op de duidelijk hoorbare wisselingen; die zijn er in tempo, in stijl en in effecten. De dj booth raakt iets leger, maar dat is enkel een verschuiving. De gehele crew en wat aanhang staat nu achter het podium, backstage dus, maar toch duidelijk zichtbaar voor het publiek. De mc laat tussendoor nog af en toe van zich horen zonder dat hij bedoeld zichtbaar is.

 

Het hele idee van ontspannen ‘je ding doen’ is zowel hoorbaar als zichtbaar. Het past bij de toenadering van het slot van de avond. Ook voortdurend zichtbaar: ‘Fake Blood’, in grote letters geprojecteerd op de dj booth. Met een constante set zonder noemenswaardige fouten vormen grote letters zo vanzelf grote namen.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven