Grote namen komen uit de Randstad en soms uit Eindhoven Grote namen komen uit de Randstad en soms uit Eindhoven

Eindhovenaar Gideon live op Kanzleramt labelnight

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Grote namen komen uit de Randstad en soms uit Eindhoven

Eindhovenaar Gideon live op Kanzleramt labelnight

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Het is al weer veel te lang geleden dat ALRT. op het affiche prijkte van de Effenaar, maar a.s. zaterdag is er weer een nieuwe editie van deze dansavond. Vanuit Duitsland zal het technolabel Kanzleramt acte de présence geven. Naast o.a. Heiko Laux en Steve Rachmad staat Eindhovenaar Gideon trots op de flyer. Tijd voor een babbeltje.

Eindhovenaar Gideon live op Kanzleramt labelnight

De eerste ALRT. van het jaar is er eentje voor de liefhebbers van rechttoe rechtaan techno. Het Duitse no-nonsense label Kanzleramt staat hier immers om bekend. Toch zal de bezoeker deze avond verrast worden door de diversiteit van de artiesten. De bekendste zijn ongetwijfeld Steve Rachmad en Heiko Laux. Wij richten onze pijlen echter op de Eindhovense inbreng. Gideon behoeft eigenlijk geen introductie, maar voor diegene die onder een steen hebben gelegen, brengen wij een kort interview met de alsmaar groter wordende elektronische muziekartiest.

 

1.      Laten we het interview licht beginnen en meteen de problemen van de wereld bespreken. Je bent initiator van Lessismore Recordings. Hoe staat het met de verkoop van de tracks die jullie uit brengen?

Hoe staat het ermee. Ja, moeilijke tijd achter de rug: veel geld kwijt geraakt met het failliet gaan van ELP, onze voormalige distributie uit Duitsland. Verder komen we  begin 2009 met twee releases: één van Pelacha uit Spanje en een remix plaat van mijn debuut album NOFACENONAMENONUMBER. Dus ja, ….

 

2.      Hoe loopt je album Need No Permission?

Ik heb een NNP tourtje er op zitten langs Madrid, Moskou, Wenen, Berlijn en Salzburg en nu dus in de Effenaar. Dus ja, gaat oké. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er op dit moment niet echt mee bezig ben. Er is ook nog een album op Sino gepland en ik heb het druk met ons label waar in 2009 veel van uit gaat komen.

 

3.      Heeft het verdwijnen van alle dance-vinylzaken in Eindhoven invloed op de manier waarop jij werkt? Als je een dj set doet, hanteer je dan tegenwoordig de cd speler of gaat je voorkeur nog steeds uit naar vinyl?

Mijn voorkeur ligt eigenlijk bij vinyl, maar ik gebruik al jaren final scratch waar ik alleen mijn eigen productie of die van vrienden draai. Immers hebben we heel veel dingen liggen, dus daarmee kan je je ook onderscheiden van de massa’s andere dj’s.

 

4.      Op ALRT. maakt het publiek voor het eerst kennis met een liveset, kijk je er naar uit?

Een beetje, want ik dj eigenlijk liever. Het is lang geleden dat ik dit echt live heb gedaan; de laatste keer was 2002 of 2003 in de Paradiso in Amsterdam. Dus ik weet zelf ook niet wat er zal gebeuren. Ik ga in ieder geval mijn best doen…

 

5.      Hoe maak je je muziek, waar ontstaan je ideeën of is dit altijd anders? Nederland heeft een hokjesmentaliteit: hoe zou je jouw stijl uitleggen aan bijvoorbeeld mijn moeder?

Mijn moeder snapt het wel. Ik denk dat zij het gewoon ziet voor wat het is: muziek om op te dansen. Dat vind ik ook, maar ik kan het dan wel in bestaande of nieuwe hokjes plaatsen. Ik weet immers wat de achterliggende gedachte was bij het maken. En hoe maak ik muziek; vanuit mijn gevoel.

 

6.      Heeft de release van je album je al op nieuwe plaatsten gebracht. Zo ja, wat was tot nu toe het hoogtepunt?

Ja, wel op nieuwe plaatsen maar hoogtepunten, dat vind ik lastig. De meeste optredens hebben wel iets dat juist daar leuk was. Soms is het ook gewoon kut. Ik zou wel voorbeelden kunnen noemen, maar dat zal ik achterwege laten. 

 

7.      Welke artiesten zie je als een voorbeeld?

Steve Rachmad & Steve Sweet.

 

8.      Waar zou je graag nog een keer willen staan of met wie?

Nee, geen voorkeur waar ik graag zou willen staan. Ik sta open voor verrassingen.

 

9.      Welke artiesten raad je aan om in de gaten te houden voor 2009?

Gewoon wat iedereen vaak zegt: zijn eigen vrienden. Bij mij dus:

Xander Zoe, MBC, Zaxxon, Noes en Gringo Gomes.

 

 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven