PopEi krijgt ook geen steun van de raad PopEi krijgt ook geen steun van de raad

Doek valt voor prachtig initiatief

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

PopEi krijgt ook geen steun van de raad

Doek valt voor prachtig initiatief

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Wanbeheer, een opengebroken straat en veel te veel bezig zijn met zaken waar het initiatief PopEi niet voor bedoeld was kosten het popcentrum de kop. Worden de beginnende bandjes hiervan de dupe?

Doek valt voor prachtig initiatief

Het doek lijkt definitief te vallen voor muziekinstituut PopEi. In navolging van het Eindhovense college van B en W wil ook een meerderheid van de Eindhovense gemeenteraad geen extra subsidie voor de noodlijdende instelling uittrekken.
CDA-fractievoorzitter Paul Leenders meent dat het college op basis van de stukken van PopEi terecht concludeert dat de instelling niet in staat is een beter bedrijfsplan te maken. "Dit bestuur en deze directie hebben niet laten zien dat ze de toekomst aankunnen.”

Na eerdere exploitatieproblemen met Eindhovense culturele instellingen 'die hun hand bij de gemeente komen ophouden' is het volgens Leenders 'tijd voor de harde lijn'. Zowel PvdA als CDA zou niet treuren om het verlies van expertise van PopEi.

Voor de vele bandjes die er hun onderkomen vinden hoeft dit nieuws geen ramp te zijn. Het pand staat er en er is recentelijk voor vele miljoenen aan vertimmerd. Ook zit er een schitterend poppodium in. Waar de Effenaar enkele jaren geleden de keuze moest maken tussen het bouwen van een nieuw pand of een onderkomen in het Klokgebouw, krijgt het nu als het ware een locatie op Strijp S in haar schoot geworpen.

Een extra zaal op een unieke locatie inclusief horeca en repetitie ruimtes waar beginnende bandjes kunnen oefenen en door de programmeurs direct in de gaten kunnen worden gehouden. De sloophamer zal er in ieder geval zeker niet tegenaan gaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven