Electrobeats brengen het publiek aan het dansen Electrobeats brengen het publiek aan het dansen

Middagprogramma E-troit zonniger dan ooit tevoren

, Tekst: Tristan Oliver/ Fotografie: Erik Jan Sijbers

Electrobeats brengen het publiek aan het dansen

Middagprogramma E-troit zonniger dan ooit tevoren

Tekst: Tristan Oliver/ Fotografie: Erik Jan Sijbers ,

E-troit 2009 stond oorspronkelijk een week eerder op het Stadhuisplein gepland. Vanwege organisatorsiche tegenvallers is er voor gekozen het festival een week op te schuiven en niet op het Stadhuisplein te houden. Voor de echte liefhebbers niet erg, want E-troit wordt nu gehouden in de tuin van de Effenaar. Een hele mooie tuin moet ik zeggen. Een leuke setting voor een gezellig, intiem feestje.

Middagprogramma E-troit zonniger dan ooit tevoren

 

E-troit 2009 begint rustig met dj's zoals Terrace vs The Moderator, Minidell en Joachim. Er wordt techno gedraaid die tegen ambient aanligt. Heerlijke muziek, maar meer om rustig bij in slaap te vallen. Gelukkig is het fantastisch weer, de barbecue staat aan en er hangt een relaxed, gezellig sfeertje. Ondanks dat het een gratis festival is, is het niet echt druk. Waarschijnlijk liggen de meeste ‘partypeeps’ nog lekker aan het water te bakken in de zon.

Wanneer Zodiak begint aan zijn set wordt het tempo opgeschroefd. Er komen meer en meer mensen van hun terrasstoelen af om voor aan het podium aan de sfeer snuffelen. Het zijn echter de kleine boefjes onder de menigte die aan het dansen zijn. Erg leuk om te zien. Nadat Zodiak sterk eindigt, is het de beurt aan Bercoviq.

Deze dj begint meteen te knallen met dikke electroplaten. Je kan merken dat electro steeds populairder begint te worden, dankzij cross-over hits zoals ‘Raven’ van The Proxy en ‘Mind Dimension’ van Tiga. Niet te geloven eigenlijk, want electro is er altijd geweest, sluimerend onder de radar. Het is te hopen dat electro niet hetzelfde overkomt als de Nederlandse housescene.
Het publiek komt meteen los op de electrobeats van Bercoviq en daar geniet laatstgenoemde zichtbaar van. Het feestje kan niet meer stuk wannneer hij ‘Hold the Line’ van Major Lazer draait. Een heerlijke plaat die het overal goed doet, zo ook hier. Bercoviq houdt zijn set op niveau en sluit waardig af. 

 

De volgende dj is Robob. Hij heeft de eer om het middagprogramma af te sluiten. Robob neemt een versnelling terug door te openen met een dubstepplaat die nauw verwant is met regea. Zijn set blijft deze relaxte vibe houden en zweeft tussen de zwoele dubstep klanken van Martyn en de lichtere techno beats met een enkele detroitklassieker. Het past perfect bij de zon die langzaam ondergaat en de kinderen die spelen met een balletje tussen de feestgangers die zich klaarmaken voor de technonacht die binnen gaat volgen.

 

E-troit festival, 15 augustus 2009 in de Effenaar

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven