E-troit festival verruilt Stadhuisplein voor Effenaar E-troit festival verruilt Stadhuisplein voor Effenaar

Boordevol binnen en buiten programma

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

E-troit festival verruilt Stadhuisplein voor Effenaar

Boordevol binnen en buiten programma

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Na een rustige eerste editie was het even spannend of er dit jaar een vervolg werd gegeven aan het E-troit festival. Gelukkig hoefde de moederorganisatie van het festival Dommelvallei niet lang na te denken en kunnen we a.s. zaterdag lekker swingen. Vergis je echter niet; de locatie zal niet het Stadhuisplein zijn. Het eendaagse festival zal worden gehouden in de Effenaar en de daarbij behorende tuinen.

Boordevol binnen en buiten programma

Het E-troit festival verhuist van het Stadhuisplein naar de Effenaar. Dommelvallei is de organisatie achter E-troit, en tevens de Eindhovense Couleur Locale op technogebied. Met als doelstelling het Eindhovense leuk, spannend en interessant te houden en tegelijkertijd een vruchtbaar Umfeld voor de elektronische muziek te scheppen. Dit jaar strijkt het E-troit festival neer met een indoor en outdoor programma in, om en rond de Effenaar dus ook in het Effenaar park.

Na een matig bezochte eerste editie vorig jaar op het Stadhuisplein kiest de organisatie dit jaar dus voor het lokale poppodium. Een op het eerste gezicht slimme keuze. Het feestje wat buiten zal plaatsvinden duurt van 14:00 tot 22:00, maar kan daarna natuurlijk vrolijk binnen worden voorgezet. Voor het binnenprogramma betaal je 10 euro, voor de festiviteiten buiten betaal je niets! Naast een keur aan lokale techno-vertegenwoordigers heeft Dommelvallei ook een aantal nationale en internationale zwaargewichten voor het festival in petto.

Tijdens het nachtprogramma kun je de internationale gasten Steve Bicknell (GB), Echoplex (PL), Trish van Eynde (B) en Martin Radcliffe (GB) bewonderen. Laten we even de eerste uit het bovenstaande rijtje erbij pakken; Steve Bicknell (GB) is de man achter de legendarische Lost avonden in Londen en bekend om zijn eigenzinnige manier van werken en produceren, wars van het grote commerciële circuit. Binnenkort komt zijn nieuwe release ‘Inchoate Form’ op Lost Recordings uit. Zijn optreden van vanavond is de voorloper van een geplande promotour door Europa.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven