Wat is er toch allemaal aan de hand in Eindhoven Rockcity? Wat is er toch allemaal aan de hand in Eindhoven Rockcity?

De één zijn dood is de ander zijn brood

, Tekst: Ilvy Maijen

Wat is er toch allemaal aan de hand in Eindhoven Rockcity?

De één zijn dood is de ander zijn brood

Tekst: Ilvy Maijen ,

Begin deze maand werd bekend dat het platform ‘Eindhoven Rockcity’ overleden is. In dezelfde maand begint de Farewell Tour van The Spades en dan zijn er tot overmaat van ramp ook nog geruchten dat Beef ermee gaat stoppen. Hoe komt Eindhoven dit slechte nieuws te boven? Beter dan je denkt!

De één zijn dood is de ander zijn brood

‘De belichaming van Eindhoven Rockcity’, zoals Denvis het wel noemde, is dood. Sinds 7 april bestaat het platform ‘Eindhoven Rockcity’ niet meer. In januari 2007 werd de site al aan iemand anders overgedragen. Deze eigenaar, Martijn van Meer, heeft wegens tijdgebrek moeten stoppen met de site. Wanneer je nu op site komt lijkt hij nog te leven.  Zou het misschien toch nog ooit door iemand anders worden opgepakt?


In dezelfde maand vindt de afscheidstour van The Spades plaats. "Bij leeuwen gebeurt het ook, dat de grote alfaleeuw zich op een gegeven moment terugtrekt en de leiding doorgeeft aan een jongere garde. Ik voel me een beetje als zo'n oude alfaleeuw. Het is mooi geweest. Maar we gaan nog één keer goed vlammen vóór we kappen", aldus Denvis te lezen op de site van de Effenaar. 
 

De Farewell tour van Denvis en zijn mannen start in de Effenaar en eindigt, zoals het een echte Eindhoven Rockcity band betaamt, ook in Eindhoven (Dynamo). Dit allerlaatste optreden zal 31 juli 2009 plaatsvinden. Maar daar denken we nu nog even niet aan! Vanavond vindt pas het eerste feestje plaats van deze knallende afscheidstour de ‘Rock 'n Roll Revue’. The Spades zullen (samen met The Deaf, Ottoboy, Fury 161 en DJ Dikke Dennis) de Effenaar nog één keer goed op z'n kop zetten. 3VOOR12/Eindhoven is hier natuurlijk bij. Mocht je niet kunnen vanavond, houd dan de site in de gaten voor het verslag in beeld en woord van deze avond.

De geruchten dat de mannen van Beef na tien jaar zouden gaan stoppen is gelukkig niet helemaal waar. Vanaf september 2009 zullen ze voor minstens een jaar sabbatical gaan houden. Maar voor het zo ver is, kunnen we nog genieten van deze mix van Jamaicaanse stijlen in de verschillende podia in Nederland. Op 20 april zal de release van hun CD ‘Favorites’ gevierd worden in de Peppel in Zeist. Op deze CD staan alle favoriete tracks van de bandleden en daarbij nog nummers die nog nooit op CD zijn uitgekomen. Natuurlijk slaan ze hun hometown Eindhoven niet over en wordt op 12 juni het feestje gevierd in de Effenaar.

Na al dit treurige nieuws is er gelukkig ook veel leuks te vertellen. De mannen van LEFT timmeren behoorlijk goed aan de weg en zullen 15 mei hun gloednieuwe album ‘The Quest For Fire’ presenteren in de Altstadt. Op diezelfde avond zal Johnny Handsome en zijn flexible Joints eveneens hun nieuwe juweeltje laten horen in PopEi. Hun tweede langspeler heet ‘Keep On Runnin’’. Het schijfje telt twaalf nieuwe nummers waarvan een aantal al zijn te beluisteren op hun MySpace. En natuurlijk niet te vergeten; Stuurbaard Bakkebaard is op 13 maart nog bevallen van hun liefdeskindje ‘L’Amour’, uitgebracht door PIAS. Met dit album zijn de heren een andere muzikale weg in geslagen door de komst van het vierde bandlid DJ DNA (ex – Urban Dance Squad). Eindhoven Rockcity is nog lang niet dood!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven