Niet te missen, een oranje editie: Koninginnedag Eindhoven Niet te missen, een oranje editie: Koninginnedag Eindhoven

Felix Da Housecat, Martin Solveig, Acid Junkies, Marco V, Chuckie en De Staat headliners

, Tekst: Patric Muris

Niet te missen, een oranje editie: Koninginnedag Eindhoven

Felix Da Housecat, Martin Solveig, Acid Junkies, Marco V, Chuckie en De Staat headliners

Tekst: Patric Muris ,

Wow! En dat allemaal in de open lucht, zonder een bordje ‘uitverkocht’ of een flinke entreeprijs. Sterker nog: géén entreeprijs. Het lijkt wel een gratis variant op Motel Mozaique in de Lichtstad: een breed aanbod van kwalitatieve muziek op verschillende locaties door de gehele stad...

Felix Da Housecat, Martin Solveig, Acid Junkies, Marco V, Chuckie en De Staat headliners

...Na een succesvolle editie van STRP, dat nog maar net voorbij is, zijn de bovengenoemde acts al vastgelegd voor het volgende feestje: de verjaardag van hare Majesteit. Met deze programmering word je vanzelf voorstander van de monarchie.

Ook dit feestje zal liefhebbers weer van ver doen komen. Er kan gerust gesteld worden dat Amsterdam opnieuw in Eindhoven de zwaarste concurrent kent als place to be op 30 april.

En misschien zelfs al eerder, want ook 29 april is een dag met een aantrekkelijk nachtprogramma: in de Effenaar staat dan Kyteman met zijn orkest. Hetzelfde kaartje geeft ook recht op de show van Dio en het navolgende Koninginnenachtfestival. Na de optredens van Dio en Kyteman in De Wereld Draait Door en de Pinkpop boeking van laatstgenoemde, behoeven deze twee geen introductie meer.

Dat geldt misschien wel voor een aantal dj’s van het affiche van ‘Circus Trix’ dat op dezelfde avond plaatsvindt; een feestje waar Plan 2 niet alleen voor even weer haar deuren zal openen, maar zelfs een metamorfose tot circuspiste zal ondergaan. Let wel op: een beperkte entree, maar ook een beperkte kaartverkoop.

Dat geldt dus niet voor al die namen in de subkop. Namen die wat mij betreft met hoofdletters geschreven mogen worden. Zo stonden ze niet zo heel lang geleden ook nog dik gedrukt op diverse affiches van feestjes in het Klokgebouw. Nu dus in het openluchttheater. Hieronder een selectie van de persoonlijke favorieten:

Martin Solveig, Stadhuisplein

Met Roog, Laiback Luke en Don Diablo voorafgaand is een goede warming up voor de afsluiter op het Stadhuisplein gegarandeerd. De dj, producer en platenlabeleigenaar Martin zal op het hoofdpodium van dit ‘Koningedagfestival' afsluiten met een twee uur durende set. Martin Solveig heeft op dit moment een hit met One, 2.3 Four.

Felix Da Housecat, parkeerterrein Keizersgracht

Misschien wel de allergrootste naam van allemaal. Hij stond op de laatste editie van zowel Nope Is Dope als Sensation en nu dus op een parkeerplaats in Eindhoven. Het klinkt mij nog wat onwerkelijk, maar als ik op 30 april ‘Silverscreen’ voorbij hoor komen hoef ik vast niet meer in mijn armen geknepen te worden.

Acid Junkies, parkeerplaats ’t Eindje

Ook één van de headliners van Awakenings staat op deze oranjegekleurde dag te draaien op een parkeerplaats. Voor iedereen die ze gemist heeft tijdens de laatste editie van dit technofeest in het Klokgebouw, of ze toen gewoon heel erg goed vond, volgt nu de herkansing.

De Staat, terras Effenaar

Naast heel veel elektronica kan er ook geluisterd worden naar gitaren; naar bandjes met gitaren. Niet op één van de grote pleinen of parkeerplaatsen, maar wat intiemer: op het terras van de Effenaar. Daar staat onder andere de Eindhovense Johnny Cash tribute band ‘Def Americans’. Absolute hoofdact is hier De Staat. Tijdens hun eindeloze clubtour vol uitverkochte shows maken ze een tussenstop in Eindhoven op 30 april.

Waxdolls, terras Effenaar

Een uurtje na De Staat draait Joost van Bellen. Die zal ongetwijfeld het publiek opwarmen voor de nieuwe Belgische electro sensatie ‘Waxdolls’. De heftige electroclash die zij produceren kan smaken als mosterd na de maaltijd, maar de nieuwe single ‘Chips’ laat mij vooral smaken naar meer. Handig weetje: na deze show kun je gewoon blijven staan voor Hank Long, één van de twee van ‘The Longmen’ die ruim een week geleden de bezoekers van STRP nog helemaal los liet gaan. Lukt hem dat ook in zijn eentje in een kleinere setting?

Het aanbod is enorm. Hiernaast vind je de affiches van alle prominente plekken inclusief headliners. Net als bij festivals is het keuzes maken of gewoon voor de sfeer gaan. Als ware muziekliefhebber wil je toch die grote acts die in twee dagen tijd zomaar even gratis voorbij komen, niet missen. In dat geval zou ik een persoonlijk timetable aanraden inclusief routeplanning.

Succes met het maken van keuzes en alvast veel plezier tijdens Koninginnenacht en Koninginnedag, uiteraard in Eindhoven.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven