Line up Extrema Outdoor bekend

Ticketprijs ondanks recessie verhoogd

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Met een heuse 300 meter lange brug over het meer en een zeer stevige line-up presenteert Extrema haar line-up voor Outdoor 2009.

Ticketprijs ondanks recessie verhoogd

De volledige programmering van de 14e editie van Extrema Outdoor 2009 is bekend. Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 juli op Aquabest in Best. Een groot aantal internationale en nationale house acts sieren het affiche met een aantal zeer in het oog springende namen. 3VOOR12/Eindhoven geeft een overzicht, van de namen die meteen duidelijk maken waarom er dit jaar €57,50 exclusief fee betaald zal moeten worden.

De Canadees Tiga weet, ondanks dat hij vaak in één adem wordt genoemd met dj vriendjes Erol Alkan en Soulwax een geheel eigen geluid te creëren. In 2006 kwam zijn eerste langspeler uit en eind deze maand verschijnt zijn nieuwste album Ciao! op Turbo/ Pias. Op het hoofdpodium kun je tevens landgenoot Deadmau5 en de Amerikaan Josh Wink verwachten.

Het echte Extrema geluid vind je zoals gebruikelijk op de Future Funk stage. Hier kun je de Zweedse zwaargewichten Axwell en Steve Angello, samen ook wel bekend  onder de naam Supermode, bewonderen. Dave Clarke geeft zoals altijd op zijn podium een plaatsje weg d.m.v. een mix wedstrijd. De winnaar van deze zogenaamde White Noise contest mag het podium delen met Miss Kitten & The Hacker, James Holden en Len Faki.

Progressive was ooit één van de grootste stromingen aan het meer in Best, dit jaar kun je deze housevariant terug vinden op het Lakesite podium met artiesten als Sander Kleinenberg,  James Zabiela en de 16 Bit Lolita’s. Ook het eigen label van Extrema, Extrema music, heeft natuurlijk een eigen podium. Hier vinden we meteen de enige Eindhovense inbreng: Tj Kong. Quinze, Darko Esser en Pitto zullen hier allen een live set verzorgen.

Verder kun je op het festival natuurlijk nog terecht bij het Royal Dutch podium en om de benen wat rust te geven, kun je in Riccos Village terecht. De grote Extrema verrassing van dit jaar is echter het Ed Banger label uit Frankrijk. De stal van o.a. SebastiAn en Justice host dit jaar een eigen podium; al blijven de echte kanonnen achter in Parijs. Alleen Feadz, Dj Mehdi, ook te zien op Paaspop, labelbaas Busy P en de Ed Banger All Stars komen daadwerkelijk naar Outdoor.

De volledige line-up:

Main Stage:

Deadmau5 (CAN)

Tiga (CAN)

Josh Wink (US)

Benny Rodrigues

2000 and One

Eric de Man

Isis

Eva Maria & Martine

 

Future Funk:

Axwell (SE)

Steve Angello (SE)

Housequake feat. Roog, Erick E & MC Gee

Dirty South (AU)

Wally Lopez (ES)

Funkerman

Kim Fai (UK)

Sam ‘o Neall

 

Dave Clarke Presents

Dave Clarke (UK)

Miss Kitten & The Hacker LIVE (FR)

James Holden (UK)

Len Faki (DE)

Renato Cohen (BR)

Slam (SC)

Patch Park

White Noise contest winner

 

Lakeside

Sander Kleinenberg

James Zabiela (UK)

Joris Voorn

Lee Burridge (UK)

16 Bit Lolita’s

Add2Basket (HU)

Applescal LIVE    

 

Ed Banger Stage

DJ Mehdi (FR)

Busy P (FR)

Steve Aoki (US)

Feadz (FR)

Fake Blood (UK)

Joost van Bellen

Beesmunt Soundsystem

Ed Banger All Stars

 

Extrema Music

DJ Remy

Rene Amesz

Warren Fellow

Darko Esser LIVE

Edwin Oosterwal

Pitto LIVE

Mark August

Quince LIVE

TJ Kong

 

Royal Dutch

Sunnery James & Ryan Marciano

Ricky Rivaro

Sidney Samson

Afrojack

Vato Gonzalez feat. MC Tjen

Rehab

Silvano da Silva  

 

Riccos Village invites Salsa Breeze

Jack

Herb

Reagan

Guillermo

RO-1

Riccardo & G-Lontra feat. Chelc-D

Special acts: Latinize & Salsa Sensation dancers and Freestyle Bateria

 

The Island:

Lily Pearl (TAI)

Michael “Ille Bitch” Von L