Het STRP advies van Patric Muris en Geo Het STRP advies van Patric Muris en Geo

Wat je absoluut niet mag missen; kenners geven advies!

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Het STRP advies van Patric Muris en Geo

Wat je absoluut niet mag missen; kenners geven advies!

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Wie gaat waar heen, is de line up van het STRP festival wat te uitgebreid en kun je geen keuze maken, dan helpt 3VOOR12/Eindhoven je een handje. In een miniserie vragen we bekende en minder bekende Eindhovenaren naar hun pareltjes die ze niet willen missen. Vandaag aan het woord: Dommelvallei Geo en 3VOOR12/Eindhoven columnist Patric.

Wat je absoluut niet mag missen; kenners geven advies!

De eerste die in deze minireeks zijn licht laat schijnen op het STRP programma is kernredactielid, columnist en muziekfanaat Patric Muris. Sinds een aantal maanden is hij het 3VOOR12/Eindhoven team komen versterken en in korte tijd heeft hij bewezen over een zeer uitgebreide muziekkennis te beschikken. Afgelopen maandag kon je zijn stem al horen in het radio programma van 3VOOR12/Eindhoven op Efm, iedere maandag tussen 20:00 en 21:00, en voor degene die dat gehoord hebben is zijn advies geen verrassing.

Yuksek
Het zal niet meevallen om tijdens een set van Michael Mayer weg te lopen, maar deze man is het waard. Juist vanwege zijn wat late programmering is het een ideale act om weer helemaal opnieuw opgeladen te worden voor de rest van de nacht. Yuksek is het nieuwste icoon uit de Franse electro-scene en hij is erg verfrissend. Zijn debuutalbum ‘Away From The Sea’ is erg fraai en behoorlijk veelzijdig: stuwende nummers die doen denken aan Justice of Daft Punk worden afgewisseld met elektronische ballads met enige melancholie. Er staan aardig wat gastbijdragen op dit album met de prachtige vocalen van The Bewitched op ‘So Far Away’ als persoonlijke favoriet. Hij heeft maar een uurtje op STRP waarbij hij waarschijnlijk voornamelijk zijn rauwe kant laat zien. Alles wordt tijdens zijn set live gespeeld; wat wordt dat genieten met die scheurende klanken die hij zo moeiteloos uit zijn boards kan toveren. Yuksek staat geprogrammeerd op vrijdagnacht van 02.00 – 03.00 uur.

Benga
Bij popfestivals is het een enorme eer om afsluiter te zijn. Diezelfde eer is tijdens het openingsweekend van STRP aan Benga die de laatste uurtjes van het festival zal volmaken. Waarschijnlijk doet hij dat geheel in stijl: ultralage bassen die het hart wakker schudden en de bloedsomloop doen versnellen in combinatie met lome breakbeats met reggae invloeden voor een gemoedelijk einde van het openingsweekend van STRP. Benga is zowel dj als producer en in beide blinkt hij uit: ‘Diary Of An Afro Warrior’ is inmiddels aangeschoven bij Burial’s ‘Untrue’ als dubstep klassieker en de BBC heeft hem ruim een jaar geleden al uitgenodigd voor de opname van een Radio One Essential mix. Dubstep is nog steeds een genre dat tot volwassendom moet komen, maar Benga’s clubhit ‘Night’ is er al lang klaar voor. Benga is voor de liefhebber en voor de volhouder te zien op zaterdag van 04.30 – 06.00 uur.

De tweede naam die we hebben weten te strikken om zijn deskundige licht eens over het festival programma te laten schijnen is Dommelvallei initiator Geo. Deze man draait al heel wat jaren mee en heeft zelf een karrenvracht aan ervaring binnen de Eindhovense dance scene. Wat tipt hij ons?

Birdy Nam Nam
Een act waar ik met meer dan gemiddelde interesse naar uitzie is Birdy Nam Nam, de live act van een tegendraads stel Fransen met in hun rugzak vier draaitafels, een stapel vinyl (God mag weten wat daar allemaal op staat) en een berg improvisatievermogen. Ik ben dan vooral nieuwsgierig naar de opbouw van hun set en hoe de interactie met het publiek is. Krijgen ze de zaal mee met hun performance en blijft het boeien, of heeft iedereen het na een minuut of twintig wel gehoord en gezien en vluchten ze naar het veiligere werk van Michael Mayer in hal 1?

Benga
Op zaterdag is er niet één act die mijn speciale interesse vraagt, dat doen ze namelijk allemaal stuk voor stuk. Deze avond wordt een once-in-a-lifetime belevenis. Zo'n karaktervolle line-up op dit niveau verdient de allerhoogste vorm van respect en niets dan lof. Maar om het
verhaal af te maken wil ik graag bij de afsluitende Benga zijn. Een Dubstep-pionier, waarvan ik benieuwd ben hoe zijn sound zich met de jaren en onder invloed van de groeiende populariteit van het genre heeft ontwikkeld. En buiten dat een artiest met 'Sex, Drugs and Dubstep' als lijfspreuk... die mag je toch niet missen?
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven