De aftrap van het festivalseizoen De aftrap van het festivalseizoen

Paaspop komt met breed programma

, Tekst: Sanne Reiniers

De aftrap van het festivalseizoen

Paaspop komt met breed programma

Tekst: Sanne Reiniers ,

Nog een dag te gaan voordat het Paaspop-festival in Schijndel de aftrap geeft voor het festivalseizoen van 2009. Komend weekend tijdens Pasen leven 10.000 bezoekers zich gedurende twee dagen uit op muziek, comedy, dance en theater. Er zijn zeven podia waar meer dan 70 acts uit binnen- en buitenland zullen optreden.

Paaspop komt met breed programma

Het programma is op het laatste moment nog gewijzigd: op zaterdag is Circle J vervangen door het Dordrechtse rockduo The Death Letters, dat van 23.00 uur tot 23.45 uur in de Resto Lounge zal spelen.

 

Ook de programmering van de Jack Daniel’s Stage, een podium in een intieme setting voor een select publiek, is nu compleet. Hippe bands van het moment zoals De Staat, The Deaf, Stuurbaard Bakkebaard, Elle Bandita, Drive Like Maria,Triggerfinger en Repomen geven hier exclusieve shows, waarvan de meeste live door Kink FM Radio worden opgenomen en uitgezonden.

 

Nog meer intimiteit vindt in de Live XS-stand plaats. Hier staan bezoekers oog in oog met hun favoriete bands tijdens de signeersessies. Alain Clark, De Staat, Band Zonder Banaan, Elle Bandita en The Blackout hebben inmiddels al toegezegd om handtekeningen uit te delen.

 

Op de Mainstage staan de grotere acts zoals Kyteman’s Hiphop Orkest, Novastar, Kane, Guus Meeuwis, De Dijk en Rowwen Hèze. De Rockstage huisvest het auditief geweld van De Staat, Triggerfinger, Toy Dolls, Peter Pan Speedrock en Volbeat, terwijl in de Extrema-tent hard gefeest wordt op onder andere Chris Liebing, De Jeugd Van Tegenwoordig, Joost van Bellen en Boys Noize. De vrolijke noten komen dit jaar onder andere van Dolf Jansen, Arie Koomen (Night of Comedy), Andre Manuel en Freek De Jonge & Ocobar.

 

Eindhoven zal dus ruim vertegenwoordigd zijn met bands als Peter Pan Speedrock, BZB, Def Americans, Repomen en Stuurbaard Bakkerbaard. 3VOOR12/Eindhoven zal tevens aanwezig zijn op Paaspop. Na het festival vind je hier natuurlijk een uitgebreid sfeerverslag van de opener van het festivalseizoen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven