Toastjes zalm en Dommelsch bier in skybox Effenaar Toastjes zalm en Dommelsch bier in skybox Effenaar

“Je moet wel echt wat met de muziek hebben”

Toastjes zalm en Dommelsch bier in skybox Effenaar

“Je moet wel echt wat met de muziek hebben”

Het Eindhovense poppodium Effenaar heeft maandagavond officieel de eerste skybox in het clubcircuit in gebruik genomen. “Vroeger gingen alleen de allerjongsten naar concerten, tegenwoordig zijn er ook genoeg ouderen die niet meer tussen het gewone publiek kunnen of willen staan.”

“Je moet wel echt wat met de muziek hebben”

Een concertje pikken vind je leuk. Maar twee-en-een-half uur staan, tussen 1.000 bierdrinkende bezoekers? Liever niet. Het Eindhovense poppodium Effenaar denkt met je mee: maandagavond heeft het podium bij het concert van bluesgitarist Joe Bonamassa officieel de eerste skybox in het clubcircuit in gebruik genomen. “Sinds de opening van het nieuwe pand hebben we een regieruimte die we nauwelijks gebruiken”, zegt directeur Marijke Appelboom. “Ik dacht er al langer over om die als VIP-ruimte te gebruiken. Onze bierleverancier Dommelsch was direct enthousiast en heeft de inrichting verzorgd.” 

De ruimte biedt plaats aan twintig bezoekers. Zoals het een echte skybox betaamt heeft de ruimte schuifdeuren, zodat je het concert direct kunt bekijken of rustig van achter glas. Achter in de ruimte zijn stoelen en een bar, waar naast Dommelsch pils ook luxere drankjes besteld kunnen worden. “Dat hangt van het arrangement af”, zegt Appelboom, die benadrukt dat er geen astronomische bedragen betaald hoeven te worden. “We doen het niet om er veel geld mee te verdienen. Je betaalt het kaartje voor het concert en de hapjes en drankjes waar je voor kiest. Een exact bedrag kan ik je helaas zo niet noemen.” 
Volgens Appelboom is de skybox eerder een vorm van service. Net zoals het VIP-balkon in de Heineken Music Hall en de luxe tickets op festivals als North Sea Jazz en Rockin’ Park. “We hebben al vaker vragen gehad naar zo’n luxe dienst”, zegt Appelboom. “Vroeger gingen alleen de allerjongsten naar concerten, tegenwoordig zijn er ook genoeg ouderen die niet meer tussen het gewone publiek kunnen of willen staan.” De luxe ruimte past volgens Appelboom ook bij de professionalisering van het clubcircuit. 

De skybox is logischerwijs vooral geschikt voor bedrijven. Toch hoeven bezoekers van de Effenaar niet bang te zijn dat de skybox de nagel aan de doodskist van de rock 'n roll is. Ze zullen zich niet bij het ABN-AMRO Tennis toernooi te wanen, tussen de ongeïnteresseerde bobo’s. “Het is wel de bedoeling dat de mensen echt van muziek houden. Anders moeten ze maar bij PSV in de skybox gaan zitten. En uiteindelijk is toch het mooist om gewoon in de zaal te staan.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven