Eindhoven ontvangt Awakenings met open armen

“Hier zijn ze allemaal nog iets vriendelijker en vrolijker”

Dit weekend begeeft technofeest Awakenings zich voor het eerst buiten de Randstad: in het Klokgebouw in Eindhoven. Het feest is bijna uitverkocht. Eindhoven de gekste! Organisator Rocco Veenboer: “Of het net zo los zal gaan als in Amsterdam? Ik ben benieuwd.”

“Hier zijn ze allemaal nog iets vriendelijker en vrolijker”

“Eindhoven de gekste!” Organisator Rocco Veenboer heeft zich goed ingeleefd in het nieuwe publiek van Awakenings. Het technofeest begeeft zich dit weekend voor het eerst buiten de Randstad. Na Westergasfabriek in Amsterdam en Maassilo in Rotterdam is het de beurt aan het Klokgebouw in Eindhoven. Veenboer kreeg het oude Philips gebouw getipt door zijn cateraar. “Bij het zien was ik meteen verliefd. Het was slechts een kwestie van het vinden van een geschikte datum. Volgend jaar staat inmiddels ook op de rit. We willen vanaf nu elk jaar naar Eindhoven terugkeren.”

Het Klokgebouw is een behoorlijke locatie. Er is plek voor zevenduizend man. Ter vergelijking: in de Amsterdamse Gashouder kunnen 3700 mensen, dat is dus bijna de helft minder. Toch is de eerste editie in een nieuwe omgeving al voor 95% uitverkocht, laat Veenboer weten. Volgens hem zullen donderdagavond alle kaarten op zijn.

De productie is gisteren verhuisd. Woensdag is er begonnen met de opbouw. Veenboer: “We moeten het gebouw leren kennen, extra voorbereidingen zijn dus wel nodig. Het wiel hoeft niet te worden uitgevonden, want er zijn al meer feesten gehouden, maar wij doen het natuurlijk net even iets anders. Dat kost een hoop tijd en energie.” Alleen mist de avond wel één ding: vuurwerk. “Daarvoor is het plafond in het Klokgebouw te laag. Maar visueel heeft het gebouw er nog nooit zo uitgezien. We gaan vol gas!”

De vergunning voor het feest was snel geregeld. “We werden met open armen binnengehaald. De gesprekken met de brandweer en politie verliepen ook heel ontspannen. Het zal wel iets met het zuiden te maken hebben. Hier zijn ze allemaal nog iets vriendelijker en vrolijker.”

Maar zullen de mensen volgens hem ook echt gekker zijn? Is Eindhoven leuker dan Amsterdam? “Dat weet ik niet. De nieuwe locatie maakt het in ieder geval al leuk en uitdagend. Maar of het net zo los zal gaan als in Amsterdam? Ik ben benieuwd?”

Awakenings in het Klokgebouw in Eindhoven vindt plaats op 26 januari met onder meer Adam Beyer, Secret Cinema, Karotte en locals Miss Djax, El-P en Dave Miller. 3VOOR12 is ook aanwezig om alle sets op te nemen.