Buitenluchtfestival naast Dynamo heet niet Dynamo Open Air Buitenluchtfestival naast Dynamo heet niet Dynamo Open Air

Organisator Erik Vink: "Het maakt ons niet uit hoe het heet"

Buitenluchtfestival naast Dynamo heet niet Dynamo Open Air

Organisator Erik Vink: "Het maakt ons niet uit hoe het heet"

Dynamo Open Air is terug. Tenminste, dat zou je kunnen denken als je het persbericht van jongerencentrum Dynamo in Eindhoven leest. Daarin wordt aangekondigd dat op 25 en 26 augustus een openluchtfestival plaatsvindt. Andre Verhuysen van Dynamo Open Air, het door locatieproblemen gevelde festival, gaf echter geen toestemming zijn sterke merknaam aan het festival uit te lenen: "Misschien wordt het wel heel erg kut."

Organisator Erik Vink: "Het maakt ons niet uit hoe het heet"

Jongerencentrum Dynamo in Eindhoven bestaat zo’n 25 jaar en na een kwart eeuw lijkt de zaal, die vroeger vooral geroemd werd om het hoge hardrock en metalgehalte, terug te keren naar de roots. Op 25 en 26 augustus zal er een tweedaags buitenfestival voor de deur van de zaal op het Catharinaplein plaatsvinden. En zo begon Dynamo Open Air ongeveer ook. Toch zal dit nieuwe evenement van Dynamo niet onder deze sterke merknaam voltrekken.. “We hebben nog geen band geboekt en nog geen naam verzonnen,” zegt Erik Vink van Dynamo. “We hebben afgelopen week pas een vergunning van de gemeente gekregen.”

Toch had Dynamo het liefst wel de succesnaam Dynamo Open Air aan het festival meegegeven. Maar hoewel dat festival al twee jaar niet gehouden wordt door problemen met de locatie, ligt het gebruiksrecht van de naam nog altijd bij Andre Verhuysen. “Ze vroegen of ze het festival zo mochten noemen. Nee, dus. Mensen verwachten dan een bepaald niveau en hardrock en metal. Dit lijkt een klein feestje voor 1000 man in het centrum van Eindhoven te worden. Wie weet wordt het kut.”

Het nieuwe naamloze Dynamo festival wordt zeker geen metalfestival, zegt Vink. Hoewel… “Op zaterdag staat er van alles op het podium. De zondag is gereserveerd voor metal en hardrock. Maar we willen juist laten zien dat Dynamo tegenwoordig heel wat meer is dan metal. Sport speelt tegenwoordig een belangrijke rol, maar ook dance. De enige overeenkomst met het oude Dynamo is dat we evenveel vrijwilligers hebben die met evenveel enthousiasme willen werken.”

Hoewel Verhuysen de naam Dynamo Open Air blijft claimen, ziet het er niet naar uit dat we het legendarische metal festival de komende tijd in de agenda hoeven te zetten: “Voorlopig doe ik niets met die naam. De tijden zijn veranderd: er is geen plek meer voor Dynamo Open Air.”

Maar een hardrockevenement als Fields of Rock boert toch prima? “Dat is een festival van het grote geld en de grote namen. Wij waren daar altijd tegen. In omvang waren wij wel groot, maar op de bill stonden altijd namen van opkomende bands. Tegenwoordig zou dat een stuk lastiger zijn. Toen werden kleine bands gesteund door platenmaatschappijen, maar door de slechte cd-verkopen gebeurt dat tegenwoordig ook niet meer. Daardoor spelen bands alleen nog maar voor de poen.”

Hoewel Verhuysen de organisatoren van zijn eigen oude jeugdhonk Dynamo ontzegde de naam Dynamo Open Air te gebruiken voor het komende buitenevenement, zal hij zeker een kijkje nemen, eind augustus: ”Ik woon om de hoek van Dynamo en het Catharinaplein. Natuurlijk ga ik kijken.”

Luister naar het interview met Erik Vink in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven