Zanger Aux Raus mishandeld door security Virus Festival Zanger Aux Raus mishandeld door security Virus Festival

Bastiaan Bosma na woordenwisseling hardhandig verwijderd

Zanger Aux Raus mishandeld door security Virus Festival

Bastiaan Bosma na woordenwisseling hardhandig verwijderd

Frontman Bastiaan Bosma is naar eigen zeggen afgelopen weekend mishandeld door de security van het Virus Festival in Eindhoven. Tijdens het optreden werd hij agressief behandeld en na de show werd hij na een woordenwisseling hardhandig van het terrein verwijderd.

Bastiaan Bosma na woordenwisseling hardhandig verwijderd

Zanger Bastiaan Bosma van Aux Raus heeft aan het Eindhovense Virus Festival van afgelopen weekend een verdraaide arm en een vervelend gevoel overgehouden. De frontman werd tijdens het optreden al hardhandig gecorrigeerd door de security van het festival en werd na een stevige woordenwisseling direct na afloop van de show buiten de poort gesmeten, zo vertelt hij. Bosma is behoorlijk verrast: “Je wordt ingehuurd als gabberpunk act en je wordt als crimineel ingerekend.”

Het incident begon toen Bosma zoals gewoonlijk tijdens het optreden op de PA box naast het podium klom. De security sommeerde hem eraf te gaan, waarop Bosma reageerde met een middelvinger. Dertig seconden en wat gesjor aan zijn benen later dacht Bosma met een sprong naar beneden het optreden te kunnen vervolgen. “Dat werd door een vijftal security leden verhinderd en tot mijn stomme verbazing werd ik door ze in een wurggreep genomen en werd de microfoon uit mijn handen gegrist”, zegt hij. “Ik viel bijna flauw omdat ik geen lucht meer kreeg en de andere mannen van de security begonnen aan me te trekken en me te stompen. Het lukte me na ongeveer een minuut om vrij te komen en weer het podium op te springen.”

Het duo maakt het optreden wel af, maar direct na het show komen de vijf securityleden verhaal halen. “Ik stond mijn spullen nog te pakken”, zegt Bosma. “Met alle adrenaline nog in mijn lijf heb ik ze voor rotte vis uitgescholden. Zij begonnen direct terug te schelden en na twee minuten werd ik door twee van hen bruut vastgepakt en met mijn arm op mijn rug naar buiten gesleurd. Ik mocht niet eens mijn spullen meenemen. Ik werd tijdens deze tocht door de twee uitgescholden voor homofiel en bruinwerker en helemaal tot buiten het gebouw gesleurd.”

Bosma geeft toe dat die middelvinger en zijn gescheld na afloop de situatie niet geholpen hebben, maar hij benadrukt de security met geen vinger aangeraakt te hebben. "Mijn middelvinger opstreken doe ik wel vaker. Dat hoort nu eenmaal bij onze act." De organisatie van het festival treft volgens hem geen blaam, al had zij adequater in kunnen grijpen. Bosma herinnert zich dat iemand van de organisatie door de security straal genegeerd werd. De sfeer van het festival was volgens hem verder gemoedelijk.

De organisatie van het Virus Festival heeft laten weten het incident te betreuren en vindt het nog te vroeg voor een beschuldigende vinger. Ze wil eerst het verhaal van het beveiligingsbedrijf horen.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven