Peter Pan Speedrock is uit op world domination

Bassist Bart: “Bij ons gaan de dingen wel vaker op het laatste moment”

De tijd dringt voor Peter Pan Speedrock. Over twee maanden verschijnt de nieuwe cd van de Eindhovense powerrockers, maar de teksten zijn nog niet af en een titel is er ook nog niet. Toch heeft de band voor hetere vuren gestaan. “Bij ons gaat alles wel vaker op het laatste moment”, zegt bassist Bart Geevers.

Bassist Bart: “Bij ons gaan de dingen wel vaker op het laatste moment”

De Eindhovense powerrockers van Peter Pan Speedrock hebben haast. Meer zelfs dan de bandnaam al jaren veronderstelt. Want de nieuwe plaat moet af, en wel zo snel mogelijk. “Eind augustus staat er een releaseparty gepland in Eindhoven”, zegt bassist Bart Geevers. “Dan is het wel handig als je plaat er ook is.” De muziek is al opgenomen, maar er wordt gek genoeg nog volop gesleuteld aan de teksten. Een titel voor de nieuwe plaat is er ook nog niet. “Jaja, de tijd begint te dringen, maar eigenlijk gaat het altijd zo bij ons. Het valt dit keer zelfs wel mee.”

Toch moet Geevers in een dag tijd nog anderhalve tekst zien af te krijgen. “De teksten zijn niet het moeilijkst, maar het is de op de een of andere manier altijd het laatste waar we aan werken.” Dat moet dan wel knap lastig zijn, nieuwe nummers opnemen zonder teksten om te zingen. Geevers: “Als we opnemen brabbelt Peter gewoon wat namaak-Engels. Daar proberen we later dan de teksten overheen te plakken.” Die teksten zullen bovendien wat dieper gaan dan voorheen. “Al gaat het natuurlijk ook nog wel over auto’s, vrouwen en bier. Maar tegenwoordig drinken we Jupiler.”

Ondanks de stress van dit moment waren de opnames zelf volgens Geevers geen zware bevalling. De band trok opnieuw naar Zweden om het nieuwe album op band te slingeren, want daar hebben ze de perfecte producer gevonden. “Deze meneer Tomas Skogsberg weet precies hoe hij ons moet laten klinken.” Er is zowaar een kleine muzikale verandering te bespeuren in de nieuwe nummers: “Het wordt dit keer meer rock en minder speed”, belooft de basssist. “Dat hebben we niet van tevoren aan tafel bedacht. Zo kwamen de nieuwe nummers er tijdens de repetities gewoon uit.”

Peter Pan Speedrock droomt volop verder over mogelijkheden in Amerika. “Het doel van deze plaat is world domination”, vertelt Geevers. “De plaat die we nu aan het maken zijn, moet in maart in Amerika uitkomen. Daarna gaan we er ook spelen.” Zulke ambities willen niet zeggen dat de Eindhovenaren zich definitief op het buitenland richten. “Heel Europa hebben we onderhand ook al gehad, maar Nederland blijft een superland om te spelen. Het clubcircuit is hier gewoon ontzettend goed. Van de Scandinavische bands die we kennen, horen we dat de scene in hun landen heel klein is. In Zweden kun je twintig keer per jaar spelen en dan heb je het wel gehad. In Nederland kun je bij wijze van spreken tweehonderd keer per jaar spelen en dan ben je nog niet klaar.”

Beluister het hele interview met Bart Geevers in Dubbel Check.