Jasper van den Born uit Paterswolde is al een tijdje bezig met het maken van muziek. Onder zijn artiestennaam ‘Jespar’ maakt hij 80’s pop/alternatieve muziek. Daarnaast schrijft hij ook voor anderen. In februari bracht hij zijn eerste single (Marathon) van zijn nog te verschijnen debuut EP uit. Het werd de hoogste tijd om eens kennis te maken met Jasper.

Jasper is opgegroeid met muziek. Hij zat vroeger op een kinderkoor en ook deed hij mee aan de regionale musicals. “Sinds mijn 16e is het wel gaan borrelen en wilde ik graag kijken of ik wat leuks met de muziek kon gaan doen.” In 2020 heeft Jasper al een single genaamd ‘Mijn Kompas’ uitgebracht. Sinds een jaar wil Jasper echt verder in de muziek. 

Mentale gezondheid 

De single ‘Marathon’ is autobiografisch en gaat over de mentale gezondheid van Jasper zelf. “Ik zat vorig jaar niet lekker in mijn vel. Ik had toen ook een relatie waar ik mij ook niet echt meer in thuis voelde. Ik merkte dat ik moest kiezen en mezelf ook even op één te zetten. De relatie is nu dan ook, met veel verdriet en pijn voorbij.” Muziek is voor hem ook wel therapie om zichzelf in te kunnen uiten. “Ik ben er nog niet, maar we zijn onderweg”.

De eerste reacties op ‘Marathon’ waren wel goed. “De reacties die ik kreeg waren voornamelijk positief. Dat het iets anders was dan wat je tot nu toe hoort. Catchy, maar ook wel alternatief in een rauw swingend jasje.”

CV Geïnterviewde

Naam: Jasper van den Born 
Woonplaats: Paterswolde 
Single: Marathon 

Het vormen van een band

‘Marathon’ is geproduceerd en gemixt door Jasper zelf. Hij had wel een externe gitarist, maar de synthesizers en de drums heeft hij zelf ingespeeld. Als Jasper in de toekomst gaat optreden wil hij dat wel doen samen met een band, maar op dit moment is hij nog bezig met de samenstelling daarvan. “Ik kan wel leuk zingen, maar voel mij toch completer op het podium met een band. Dat moet de act gaan versterken.”

Jasper is met de volle focus op zoek naar ambitieuze bandleden. “Dat is er niet zomaar, het kost tijd en moeite om de juiste mensen te vinden die samen met mij iets willen opstarten.”

EP

Jasper is ook al bezig met een EP. “Daar komen vijf nummers op.” Jasper heeft de deadline voor het uitbrengen van de EP gesteld op de nazomer van 2023. “Marathon is de aftrap van het hele project.” De EP zal voornamelijk gaan over mentale gezondheid en zelfliefde.

Het is de bedoeling dat er een releaseshow komt als de EP wordt uitgebracht. “Dat wil ik de dag voor de release gaan doen.” Als hij tegen die tijd een band bijeen heeft gebracht, dan wil Jasper ook graag meedoen aan een ontwikkelingstraject. Bijvoorbeeld Hit The North, Popronde of Grote Prijs van Nederland, waarmee hij dan uiteindelijk op Eurosonic Noorderslag kan staan.

“Ik ben ook iemand die het meteen goed wil doen. Vandaar dat ik sneller verder kijk dan mijn neus lang is en al wel in mijn hoofd heb zitten over hoe ik het wil doen. Mijn plan is om de EP-release te doen in het Grand Theater in Groningen. Ik maak jaren 80 muziek, en daar past het decor van zo’n theater mooi in.” De release zal dan voornamelijk zijn voor familie, vrienden, netwerk en natuurlijk luisteraars. “Maar ook voor de pers, een soort van eigen Eurosonic, zodat ze kunnen zien wat ik in huis heb haha.” 

'Ik ben ook iemand die het meteen goed wil doen'

 

 

 

Bevrijdingsfestival Assen

Eerder dit jaar staat er wel een optreden gepland op het Bevrijdingsfestival van Assen. “Alleen dan sta ik daar als Supportact bij een DJ-act”. “Vanaf mijn EP-release wil ik pas echt de lucht in en daarvoor vind ik het eigenlijk een beetje zonde om mijn kop te laten zien. Als ik het doe, wil ik het goed doen.”

Wij zijn erg benieuwd naar het jaar van Jasper en gaan hem dan ook zeker in de gaten houden. Tot aan september zullen er nog wat singles van de EP gaan verschijnen en daarna hopen we hem te zien op de Popronde, tijdens Hit the North en natuurlijk bij zijn eigen releaseshow.