Ze is nog maar 19 jaar, maar ze heeft een cv waar menigeen jaloers op zal zijn. Ze speelde meerdere keren op het Bevrijdingsfestival in Assen, speelde in een bandje, maakte een EP en deed mee aan Drentsch Peil XL. We hebben het over Christy Boer uit Ekehaar. Nu doet ze mee aan het coachingsprogramma Popsport. De eerste gedachte die dan opkomt, heeft ze dat nog wel nodig? We spraken met haar daarover in Groningen, waar ze Rechten studeert aan de RUG.

“Ik speelde eerst altijd in een band, en sinds coronatijd in mijn eentje. Begeleiding daarin krijgen is altijd fijn. En ik heb de laatste tijd heel weinig nummers geschreven, ik hoop dat ik door Popsport weer meer inspiratie krijg.” Ook vindt Christy het fijn om andere artiesten van haar leeftijd te ontmoeten. “Altijd goed om nieuwe connecties aan te gaan en coaching is altijd goed, het maakt niet uit of je nu al heel veel hebt opgetreden, of dat je net komt kijken.”

Het Popsport-traject
Het Popsport-traject is al even bezig en Christy heeft tot nu toe steeds coaching gehad van Ruben van Hemmen ( zanger van Small Town Bandits, inmiddels gestopt, en cultuurcoach bij Vaart Welzijn) en dat bevalt heel goed. “Het is heel fijn om al je vragen te kunnen stellen aan iemand die er veel verstand van heeft. Hij komt met hele goede ideeën, waar ik zelf ook niet altijd aan had gedacht.”

De groep die nu meedoet aan Popsport is allemaal een beetje rond dezelfde leeftijd als Christy. Toen ze voorheen meedeed aan Drentsch Peil XL was de leeftijdscategorie een stuk breder en daar was ze toen echt de jongste. Ze kende al een aantal mensen die meedoen aan Popsport en zo ongeveer drie weken geleden heeft de groep een inspiratiemiddag gedaan waarin ze toen samen aan nummers hebben geschreven. “Ik heb met Sven & Jeffrey (DJ-duo uit Assen) een nummer geschreven, dat had ik nog nooit gedaan. We hebben een demo gemaakt en volgens mij is het ook de bedoeling om dat meer uit te gaan werken.”

CV

Naam: Christy Boer
Geboortedatum: 7 maart 2004 
Woonplaats: Ekehaar
Komt uit: Den Haag
Opleiding: Rechten aan de RUG
 

Finale

Nu is het wachten op de finale van Popsport Drenthe (zondag 2 juli in Podium34 te Borger), want dat is het moment waarop de deelnemers weer allemaal samenkomen. “Tot die tijd is er niet echt meer een moment waarop we elkaar allemaal zien. Er is nog wel coaching, maar het is nu vooral dat je het zelf moet doen.” Tijdens de finale moeten de deelnemers een set van maximaal dertig minuten spelen. “Tijdens de kick-off hebben we allemaal twintig minuten gespeeld en nu gaan ze kijken naar de vooruitgang die je hebt gemaakt.” Christy kan al wel verklappen dat ze tijdens de finale nieuwe muziek gaat spelen voor het publiek en de coaches.

De toekomst
Als Popsport voorbij is wil Christy graag weer in een bandje spelen. “Ik ben al wel op zoek geweest, maar het is wel lastig om mensen te vinden die hetzelfde willen als jij qua muziek.” Ze is nu wel bezig met een bandje die een beetje de richting opgaat van de bluesmuziek, maar echt concreet is het nog niet. “Ik vind echt van alles leuk, dus het lijkt mij ook wel leuj om de nummers die ik nu speel samen met een band te spelen. En ik vind het ook hartstikke leuk om in mijn eentje op het podium te staan.” Dat is sowieso iets dat ze altijd zal blijven doen.

Een zomer vol optredens 
Er staan ook al een aantal optredens gepland naast de finale van Popsport op 2 juli. Christy is te zien tijdens het TT-festival in Assen (op vrijdag 23 juni én zaterdag 24 juni op het Kunstbende podium), ook staat ze weer op het Preuvenement in Assen (op het podium waar De Amer de programmering doet) en samen met zangeres Marieke Schenk op zondag 20 augustus bij Buitentheater Tivoli in Assen. Een drukke zomer dus, Christy valt eigenlijk niet te missen. Daarna gaat ze zich waarschijnlijk weer richten op het uitbrengen van nieuwe muziek. We kunnen nu al niet meer wachten.
 

'Het maakt niet uit of je nu al heel veel hebt opgetreden, of dat je net komt kijken'