We mogen weer Gluren bij de Buren

Na twee jaar weer genieten van muziek bij de buren

Amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren is deze winter op zondag 5 februari in 22 gemeenten. Het festival opent vele voordeuren voor intieme huiskamerconcerten. De organisatie is nog wel op zoek naar lokale podiumkunstenaars van allerlei disciplines en gastvrije bewoners die de optredens bij hun thuis hosten. In Drenthe doen Assen en Emmen mee.

Drie optreden van een half uur

Het amateurkunstenfestival verlaagt drempels voor ontmoetingen in de wijk en biedt een podium aan lokale acts. Na twee jaren zonder wintereditie zoekt Gluren bij de Buren in 2023 weer de intimiteit van de met koffiedampen gevulde huiskamers op. Elke act geeft drie optredens van een half uur, vrij toegankelijk voor publiek. Zo kunnen buurtgenoten en andere liefhebbers een eigen route door de stad samenstellen en van optreden naar optreden hoppen

Elke huiskamer is mogelijk

Allerlei soorten podiumkunstenaars worden aangemoedigd om het vloerkleedpodium te betreden: van rappers tot jazzbands, goochelaars tot verhalenvertellers en balletdansers tot spoken word-artiesten. Het formaat van de huiskamer maakt niet uit. Zowel vrijstaande boerderijen als knusse studentenkamers kunnen aangemeld worden om tijdens Gluren bij de Buren omgetovert te worden tot eendaags podia voor lokale performers.  

Meld je aan!

Landelijke coördinator Dirkjan van Oord: ‘Na corona is dit de eerste editie die weer lekker knus in huiskamers kan plaatsvinden. Een kleinschalig, huiskamerconcert is zo’n intieme, persoonlijke beleving, ik kan niet wachten om alle blije gezichten weer te zien!’ Aanmelden kan hier tot en met zondag 18 december.