Holi Fools brengt vanuit Italië tweede single uit

Single 'Dicky Come Over' gaat over een verdwenen huiskip

Redactie 3voor12Drenthe ,

Holi Fools brengt op vier november hun tweede single ‘Dicky Come Over’ uit vanuit Italië. Het nummer gaat over de verdwenen hun huiskip, ‘Dicky’. Precies twee jaar geleden verdween Dicky op mysterieuze wijze uit hun tuin op Minitopia. Na nieuwe aanwijzingen dat hun scharrelende vriend nog leeft is het duo een zoektocht begonnen in Italië. Tijdens de zoektocht brengen ze vanuit het dorpje Sovana in de regio Toscane nu hun tweede officiële single uit. De single is vanaf vier november te beluisteren op alle platformen waaronder Spotify, Itunes en Tidal.

Een kip met veel vrienden, maar ook veel vijanden

'’Het nummer gaat over de tijd dat Dicky voor het eerst op zichzelf ging wonen in onze tuin’', aldus Romee Cooler. ‘’Hij leefde daar helemaal op. Zijn veren begonnen meer te glanzen en hij kreeg veel meer zelfvertrouwen’’. 'Dat was wel ook de periode dat hij steeds roekelozer werd', vult Ruud Fieten aan. 'Wij zagen op een bepaalde manier wel aankomen dat hij ooit zou moeten vertrekken'. Dicky was een kip met veel vrienden, maar ook steeds meer vijanden’. De naïeve hoop van het duo om hun kip terug te vinden is duidelijk hoorbaar in het lied en wordt aangezet door de warme klanken van de piano en klarinetten en de trompetsolo die werd ingespeeld door Tybee van den Roovaart. 

Zelfgebouwde huis en studio

Ruud en Romee beschrijven de stijl van Holi Fools als 'high-end DIY folk'. Het zijn ook echte Do It Yourself-ers. De opnames voor de nieuwe single zijn net als voor hun eerste single ‘Slow Lane’ gedaan in hun zelfgebouwde huis en studio op Minitopia. 

De eerste liedjes zijn gemaakt in Frankrijk

 

Het duo Holi Fools onstond in 2020 in de luwte van de coronacrisis tijdens de eerste lockdown. Romee Cooler en Ruud Fieten, die in het noorden van het land (Meppel om precies te zijn) zijn strepen als artiest al verdiend heeft, waren met hun busje op reis naar Marokko maar kwamen vast te zitten in Frankrijk. Bovenop een berg in de Ardèche maakten zij een begin aan de eerste liedjes. Hun eerste officiële single ‘Slow Lane’, brachten zij uit op 8 april 2022. Het nummer ontving nationaal lovende reacties.