Gluren bij de Buren komt naar Assen én Emmen

Artiesten kunnen zich nog aanmelden

Redactie 3voor12Drenthe ,

Februari 2023 lijkt nog ver weg, maar blok de hele dag vast in je agenda. Het is namelijk die zondag de 5e in februari dat Gluren bij de Buren weer de huiskamers van Assen en Emmen omtovert tot poppodia en theaterzalen. En jij kan hier onderdeel van zijn!

'Jett Rebel deed ook al eens mee'

“Gluren bij de Buren is het meest gezellige huiskamerfestival van Nederland”, aldus lokale programmamaker Hans van der Werf. “Bovendien is het een ontzettend mooie manier om een super intiem concert weg te geven of mee te maken. Ook hebben er al best wat grote artiesten via Gluren bij de Buren hun eerste stappen gezet op de planken! Zo was Jett Rebel al te zien in een super gezellige huiskamer een heel aantal jaren terug, maar ook  May & June en bijvoorbeeld D-Pop zanger Leon Moorman deden al mee.”

Bij wildvreemde mensen kom je over de vloer

Op de vraag waarom je nou bij Gluren bij de Buren moet komen kijken heeft Hans een heel snel antwoord. “Het is sowieso al supergezellig om bij wildvreemde mensen over de vloer te komen. Je staat ineens bij iemand in de huiskamer en dat is natuurlijk al best wel een ervaring, maar daarnaast zijn er natuurlijk ook ontzettend veel talentvolle mensen in Assen en Emmen die die huiskamers vullen met prachtige muziek of andere podiumkunsten. Het is gratis en laagdrempelig en je leert je eigen stad en buren ook echt kennen.” Lachend voegt hij er aan toe: “Ik denk dat je het met zo veel positieve punten eigenlijk al niet meer kan maken om niet te komen.”

Aanmeldproces is nog in volle gang

Voor alweer de 5e editie in Assen en Emmen is Gluren bij de Buren nog druk bezig met het aanmeldproces. Ben jij een enorm podiumbeest, hét nieuwe drentse talent of juist een oude rot in het vak met een enorm repetoire. Ben jij een theatermaker, danser, verhalenverteller, zangeres, drummer met een te gekke band, koorlid, fanfareleider of acrobaat? Meld je dan voor 18 december 2022 aan via www.glurenbijdeburen.nl en voor vragen kan je contact op nemen met Hans via assen@glurenbijdeburen.nl of emmen@glurenbijdeburen.nl