Vier jaar heeft kunstenares Nadieh Martens gewerkt aan de kunstwerken die van 24 maart t/m 28 april 2022 te zien zijn in podium Zuidhaege. Op vrijdag 25 maart werd de expositie geopend. Alle aanwezigen werden hartelijk ontvangen met een feestelijk drankje en de warme woorden van Anna Fado, die de expositie FEAR.LESS van Nadieh Martens naar podium Zuidhaege heeft gehaald.

Nadieh heeft ervoor gekozen om alles te laten zien, zoals ook enkele zeer bijzondere studies. Niet in de laatste plaats omdat de werken onderdeel zijn van het leren leven met een angststoornis; FEAR.LESS is een geïntegreerd onderdeel van haar therapie en tijdens haar voorwoord werden beide therapeuten dan ook uitvoerig bedankt.

Nadieh werkt met olieverf in kleur en met inkt in zwart. In totaal hangen er 104 werken en het is een imposante expositie. Het geeft het proces van Martens inderdaad perfect weer; van kleinere studies tot een enorm gedetaillerde inkttekenig.

Het meest indrukwekkende aan de expositie is dat er in de overwegend duistere werken veel humor en schoonheid te ontdekken is, waardoor je geboeid kunt blijven kijken. Eerst van afstand, daarna dichtbij en dan toch nog maar weer eens van afstandje of iets ertussenin. De werken zijn zeer uiteenlopend, wat de expositie als geheel zeer interessant maakt. Vrijwel iedereen zal vermoedelijk een werk zien hangen dat hij of zij prachtig vindt en graag mee naar huis zou nemen. 

Het leuke van de expositieruimte in podium Zuidhaege is dat je rond kunt lopen en er dus niet per sé een einde is gekomen aan je bezoek als je eenmaal rond bent geweest.

Na te hebben genoten van deze kunstvorm werden de aanwezigen nog getrakteerd op een muzikaal optreden van Nadua. Zij maakte de avond compleet met covers in eigen stijl en haar zelf geschreven werk. Met fijne finesse tokkelt ze gevoelige stukken om je vervolgens weer mee te nemen in een lekker groove, haar stem het ene moment bijna fluisterend en verstild en het volgende moment krachtig en meeslepend.

Je kunt tot en met 28 april nog gratis komen kijken naar FEAR.LESS en zowel Nadieh als Nadua zijn te volgen via Facebook en Instagram. Wanneer je gaat, vraag dan zeker even of Anna Fado aanwezig is, want zij vertelt je graag over de expositie en is een bijzonder mooi mens om te ontmoeten.

Alle werken zijn te kopen via deze website. Nu is de kans om zelf een originele Nadieh Martens aan de wand te hangen.