Nieuwe single "Lord Lord" van Seb Zukini nu uit

Een nummer over creëren en het vullen van leegte

Jeroen Hans ,

Seb Zukini staat het hele jaar al een beetje in de spotlight. Vorig jaar deden ze mee aan Drentsch Peil XL, waarna ze door mochten stromen naar talentontwikkelingstraject Hit the North van Eurosonic Noorderslag. Afgelopen januari brachten ze hun eerste single Reap What You Sow uit en nu laten de mannen middels een nieuw nummer zien wat ze in huis hebben.

Vandaag presenteert Seb Zukini met trots de opvolger van Reap What You Sow. De nieuwe single Lord Lord is een van de nummers die we terug gaan horen op de EP, die waarschijnlijk eind dit jaar uitkomt. Het is een nummer dat uit constante opbouwen bestaat, dat uiteindelijk uitmondt in het geluid van Seb Zukini: fuzzy, bijna psychedelische gitaar, een onderscheidende stem en onderbouwende drums.

Als vrij nieuwe band je eigen geluid kunnen vinden in de huidige industrie is een hele prestatie. Als we echter de mannen van Seb Zukini mogen geloven, is het een eitje. De combinatie van catchy gitaar, strakke ritmesectie en goede vocalen zorgen er samen voor dat het geluid een goede energie met zich meeneemt, die aan één kant uitnodigt om te dansen maar die het ook uitermate geschikt is als achtergrondmuziek onder het genot van een drankje. Al zouden de vocalen af en toe wel iets dynamischer mogen, die klinken nu soms een beetje vlak. Het zou vet zijn als zanger Sebastiaan iets meer zou experimenteren door zijn volledige stembereik te gebruiken in de nummers, want het is duidelijk dat hij een goede stem heeft.

“Ik denk dat veel makers fases van ups en downs doormaken tijdens het maken van hun kunst,” aldus Sebastiaan, de man achter de vocalen van Seb Zukini. Lord Lord is een lied over het creëren en vullen van de leegte. Sebastiaan laat weten dat hij muziek gebruikt om een betekenis te creëren, als hij deze zelf niet kan vinden.

Met twee minuten en drieënvijftig seconden is Lord Lord even wat korter dan de vorige single, maar dat mag de pret niet drukken. Als tweede single van een groep getalenteerde muzikanten is er maar één uitdrukking die de lading dekt: jongens, petje af.

Al met al is Lord Lord een fantastische toevoeging aan het snel groeiende repertoire van Seb Zukini. Stream ‘m nu!