3VOOR12/Drenthe is een onderdeel van 3VOOR12 van de VPRO. Met een groep van enthousiaste vrijwilligers brengen wij het Drentse muzieknieuws naar jou. We zoeken gepassioneerde (eind)redacteurs met een hart voor de muziekwereld in onze provincie.

Wat vragen we van jou?

  • Liefde voor muziek en schrijven
  • Enthousiasme
  • Coachingsvaardigheden (in geval van functie als eindredacteur)
  • Communicatief vaardig (in geval van functie als eindredacteur)

Wat kunnen we je bieden?
Naast dat je onderdeel wordt van een enthousiast team van redacteuren en fotografen, krijg je een eervolle vermelding van je naam op de site van 3VOOR12/Drenthe. Daarnaast bieden we je de kans om redacteuren te coachen en te ondersteunen in het schrijven. In het geval van eindredacteur bestaat de functie bestaat niet alleen uit redigeren; je bent ook vrij om zelf artikelen te schrijven.

Onkostenvergoeding
Er is geen onkostenvergoeding en geen tegemoetkoming in de eventuele reiskosten. Je bent vrijwilliger op eigen naam en recenseert en redigeert namens 3VOOR12/Drenthe. Wel heb je het voorrecht om op de gastenlijst van een concert te staan, waardoor je geen kosten voor entree hebt en kunt genieten van het concert.

Rechten en plichten
Als jij artikelen schrijft of fotografeert in opdracht van 3voor12 drenthe, dan behoud je het auteursrecht op ieder artikel/elke foto. 3voor12 drenthe krijgt het publicatierecht. Zonder uitzondering gesteld door de coördinator voor uitvoer van een opdracht zijn de geschreven artikelen exclusief voor gebruik in publicaties op 3VOOR12/Drenthe.
Artikelen die zijn geschreven met accreditatie onder 3VOOR12/Drenthe mogen dus NIET voor andere media en/of doeleinden worden gemaakt, op straffe van overtreding van het publicatierecht 3VOOR12/Drenthe.

Deze overeenkomst is voor onbepaalde tijd. Redacteuren dienen zich te allen tijde van bovengenoemde punten op de hoogte te stellen.

Spreekt het bovenstaande je aan?
Stuur een mail met brief waarin je je motivatie weergeeft, vergezeld met een kleine portfolio/cv naar gelicetijmes@gmail.com.