Eerste bootcamp Hit the North acts

Met Drentse acts Nadua, Daisy en Mary Confurius

Foto's: Marielle Hensums | Tekst: Redactie 3voor12 Drenthe ,

Dit weekend vond de eerste bootcamp van Hit the North plaats in Neushoorn te Leeuwarden. Hit the North is een nauwe samenwerking tussen diverse festivals, media, popkoepels, podia en educatieve instellingen uit het noorden en richt zich op de ontwikkeling van noordelijk poptalent. Vanuit Drenthe wordt het initiatief gesteund door de welbekende namen The Bake Shop en Kunst & Cultuur.

De Drentse deelnemers zijn drie getalenteerde singer-songwriters Daisy, Mary Confurius en Nadua. Deze drie acts zijn vorig jaar via deelname aan Drentsch Peil XL door scouts geselecteerd voor deelname aan Hit the North 2019.

Zij en de zes andere noordelijke acts (IVY, Cirrus Minor, Small Town Bandits, Meadowlake, Lester Blackfield en Woe Blind Birds) krijgen over een periode van een jaar intensieve begeleiding van profs en een netwerk aangeboden. Naast een programma op maat en diverse optredens, vinden dit jaar drie bootcamps plaats waarbij profs en acts een weekend samenkomen.

Mary Confurius

Hoe zag de bootcamp er uit? Afgelopen vrijdag startte de eerste bootcamp in Neushoorn Leeuwarden met een workshop over performance en flitscolleges op het gebied van marketing. Zaterdag vond de workshop songwriting plaats en kreeg elke act een professionele fotoshoot. ’s Avonds traden alle acts 15 minuten op in een goed gevulde backstage van Neushoorn. Na de optredens kreeg iedere act feedback van de profs. Zondag werd de bootcamp afgesloten. Alle acts overnachtten in de voormalige gevangenis van Leeuwarden, waarin tegenwoordig een hostel gevestigd is.

De Drentse deenemers waren erg enthousiast over het Hit the North traject. Ze vonden het 'super cool' en voornamelijk enorm leerzaam. Nadua: "Tijdens de workshop songwriting heb ik binnen een uur een song geschreven. Ik wist niet dat ik dat kon!"

Wil je nou kijken hoe onze nieuwe lichting talent het doet? Op 5 mei zijn alle Hit the North acts live te zien op één van de Bevrijdingsfestivals in Assen, Groningen en Leeuwarden.