Voor het vijfde jaar op rij staat Meppel voor twee dagen in het teken van Live in Meppel. Nadat bij voorgaande edities het evenement grote namen als Bløf en Kensington richting de Drentse stad haalde, hebben ze ook dit jaar weer beet. Dat moet natuurlijk ook, want met het eerste lustrum heeft Live in Meppel zeker wat te vieren.

Vrijdag 8 September
Net als voorgaande jaren opent Live in Meppel met het Prinsengrachtconcert. Onder leiding van dirigent Reinout Douma begeleidt het Noordpool Orkest diverse Nederlandse artiesten en stopt op deze wijze hits van Nederlandse bodem in een nieuw jasje.

Hoe laat? 20:30 – 21:20 [pauze] 22:05 – 22:50

O’G3NE
Wie?
Waarschijnlijk ken je de zusjes Lisa, Amy en Shelley Vol het beste van het Eurovisie Songfestival in Kiev. De meisjes zijn intussen al tien jaar actief en wonnen in 2007 het Junior Songfestival. De meiden brachten twee albums uit, maar de echte doorbraak liet nog een paar jaar op zich wachten. In 2014 werden de zusjes de allereerste groep in de geschiedenis van talentshow The Voice die er met de overwinning vandoor ging. Daarnaast hebben ze in 2016 nog meegedaan aan De Beste zangeres van Nederland en brachten ze in 2016 een derde album uit: We Got This.

Jett Rebel
Wie?
De 26-jarige excentrieke Jelte Steven Tuinstra is ook wel beter bekend als Jett Rebel. Vanaf zijn jeugd is hij al zeer muzikaal, maar pas in 2012 besloot hij onder de naam Jett Rebel zijn eigen muziek te maken. Met zijn combinatie van pop en rock en 80s looks brengt hij de verschillende decennia dichter bij elkaar. Zijn eerste singles werden met enthousiasme ontvangen door onder andere 3FM. Het duurde dan ook niet lang voor Radio 3FM Jett Rebel bekroonde met de titel 3FM Serious Talent. Daarnaast kreeg Jett Rebel in 2014 een Edison voor beste nieuwkomer en in 2015 een Zilveren Notenkraker.

Stephanie Struijk
Wie: Vorig jaar noemde ze Drenthe één van de mooiste provincies in Nederland. De van origine Limburgse heeft er behoorlijk wat uren doorgebracht, mede door haar connectie met Daniël Lohues. Haar album Nieuwe Maan was voor haar een nieuw begin, één waarbij ze haar tien jaar durende carrière onder de artiestennaam Stevie Ann inruilde voor één met een meer Nederlands tintje. Op aanraden van Lohues, die haar aanspoorde om eens te proberen in het Nederlands te schrijven.  Dat beviel haar zo goed dat de singer-songwriter besloot op te gaan treden onder haar eigen naam, Stephanie Strujk.

Gare De Nord
Wie?
Dat Live in Meppel een breed aanbod heeft wordt bewezen door Gare De Nord. Hun meest succesvolle album, Sex ‘n’ jazz, werd bekroond met 3 x platina en is daarmee het meest populaire Nederlandse jazzalbum aller tijden. Afgelopen twee jaar stond voor de groep in het teken van een theatertour ter ere van hun 15-jarig bestaan en diverse festivals, ze zijn dus helemaal in vorm om Live in Meppel te verrassen.

Ken Besuijnen
Wie? Voor Ken Besuijnen is Live in Meppel een thuiswedstrijd. De in Meppel geboren kleinkunstenaar is vanaf zijn jonge jaren al geïnteresseerd in grapjes maken, acteren en het publiek vermaken op verschillende manieren. Eén van zijn grote voorbeelden is Wim Sonneveld, waarvan hij tijdens zijn eigen kleinkunstprogramma ook stukjes laat horen. Daarnaast zingt hij liedjes uit televisieseries en o.a. van Louis Davids, Harry Bannink en Johnny Jordaan.

Zaterdag 9 September
Live in Meppel in concert staat altijd garant voor een diverse avond met bekende en minder bekende namen van Nederlandse bodem.

De Dijk
Wie?
Headliner van deze editie van Live in Meppel is De Dijk, een band die intussen onlosmakelijk is verbonden met de Nederlandse muziek. Afgelopen jaar stond voor de band in het teken van een theatertour, waarbij Live in Meppel ter afwisseling één van de weinige concerten is in de open lucht. Met het recent uitgebrachte album Groef bewijst De Dijk dat ze nog steeds de passie voor het vak hebben. Bekende liedjes zoals ‘Ik Kan Het Niet Alleen’ zijn in een nieuw jasje gestoken tijdens de theatertour. In hun biografie van de band schrijven ze: “Het ene nummer viert nu feest als een Mexicaans mariachi-band, het andere verleidt je in een glimmend zijden pak.” Kortom, je kunt van deze onuitwisbare band uit de Nederlandse muziekgeschiedenis echt álles verwachten.
Hoe laat? 21:15 – 22:30

Memphis Maniacs
Wie?
Met Memphis Maniacs ben je gegarandeerd van een feestje. Zanger Roy Smolenaars was van oorsprong een Elvis-imitator, maar besloot na een tijdje om er wat housenummers bij te spelen omdat hij het genre te beperkt vond. Misschien op het eerste gezicht een rare combinatie, maar wanneer je de band op het podium ziet staan realiseer je dat het er helemaal bij past. De band, die overigens geen zelfgeschreven nummers speelt, gaat van de ene hit over in de andere. Bij de Memphis Maniacs ben je dus verzekerd van een uur dansen, zingen en vooral veel plezier.
Hoe laat? 23:15 – 00:15

Sven Hammond
Wie?
Wie bij Sven Hammond een solo artiest verwacht heeft het mis. De band onder leiding van Sven Figee (die overigens een Hammondorgel speelt, weet je ook waar de bandnaam vandaan komt) is actief sinds 2006 en speelt met enige regelmaat in jazzclubs. Daarnaast hebben ze ook in De Wereld Draait Door en op het North Sea Jazz Festival gespeeld.
Hoe laat? 19:30 – 20:30