Retropop heeft alle vertrouwen in versie 2.0

Futurestage biedt De Jeugd Van Tegenwoordig, Canshaker Pi, Jeangu Macrooy en Eut.

Wouter Bessels ,

"We durven het aan, we zijn er klaar voor". Met die woorden lanceerde Johan Lubbers donderdagmiddag de line-up van de 17e Retropop op 8 en 9 juni 2018. Het festival aan de Grote Rietplas in Emmen is niet alleen tweedaags, ook krijgt het terrein een totale makeover en slaat de organisatie voor de nieuwe camping de handen ineen met FestiTent.

Met headliner Bryan Ferry en namen als Anastacia, Chef' Special en Chi Coltrane op de affiche tapt Retropop weer uit een flink en nostalgisch vaatje. Met de Tributestage duikt het festival in de muziek van Amy Winehouse (Forever Amy), Bob Marley (Roots Riders) en Elvis Presley (Bouke). Dit jaar staan artiesten centraal die zelf niet meer hun werk kunnen uitvoeren.

De nieuwe No Limit Stage komt in plaats van de Nederpopstage. 'Veel retro', belooft Lubbers. Met Chi Coltrane en The Godfathers is in ieder geval de toon gezet.

'Altijd krijgen we weer dezelfde vraag: 'wanneer breidt Retropop uit naar twee dagen?' Nu is het zover.'

Johan Lubbers / Retropop

De Futurestage heeft de afgelopen drie jaar zijn bestaansrecht ruimschoots bewezen. Ook voor 2018 belooft het podium in de tent weer te vlammen, met name voor de jongere bezoekers.

Zo vinden we Eut, één van de verrassingen tijdens de afgelopen Popronde. Tijdens dat rondreizende festival behoorde Jeangu Macrooy vorig jaar tot de verrassingen; een waardevolle toevoeging.

Ook Canshaker Pi heeft de laatste jaren steeds meer podia veroverd en liet afgelopen zomer tijdens Lowlands in de X-Ray zien dat de groep ook moeiteloos met een breed georiënteerde festivalset uit de voeten kan.

Voor De Jeugd van Tegenwoordig op de Futurestage valt wat te zeggen, net als Chef' Special op de Mainstage, maar tegelijkertijd uitstekend geschikt voor een afsluitend groot feest in de tent. De 'Jeugd' gaat vast de koude douche van De Rooie Jager van vorig jaar volledig doen vergeten.

De Retropop-camping breidt in 2018 flink uit. Van 1300-1500 plekken naar zeker het dubbele, op een spiksplinter nieuw terrein van acht hectare, grenzend aan het festivalterrein. Dankij de samenwerking met FestiTent is het reserveren van een twee- of vierpersoonstent een fluitje van een cent.

Uitbreiden van de camping is tactisch: het festival mikt gedurende twee dagen op totaal 30.000 bezoekers.

Is dit het volledige programma? Nee, verre van dat. Retropop heeft nog meer namen in petto die de komende weken en maanden worden toevoegd aan het programma.

De kaartverkoop is inmiddels begonnen via www.retropop.nl