Trekhawk zet 't Schienvat op Erica op zijn kop

Ook het voorprogramma Young Memphis moet men in de gaten houden

Daan Hooiveld / Fotograaf: Mariëlle Hensums ,

‘Kom op tijd, bier voor maar twee euro!’, zo luidde de uitnodiging voor de albumpresentatie van Snee in ’t Oor van streektaalband Trekhawk – de spirituele opvolger van boerenrockband Dolly en zien Tarrels die in 2019 na 12 jaar rocken op (boeren)festivals en in tentfeesten werd opgeheven. Na vier jaar singles te hebben uitgebracht was het tijd voor een album en daarom werd ’t Schienvat ‘op’ Erica afgelopen zaterdag omgebouwd tot rock-n-roll-paleis, inclusief een meer dan puik voorprogramma (Young Memphis) en een vuurshow à la Rammstein.

Toen Dolly (Ferdy Doldersum) besloot een andere muzikale richting op te gaan, vonden de drie ‘Tarrels’ Jasper Welink (zanger en gitarist), Mickey Bakker (zanger en bassist) en Ilja Klamer (drummer) hun avontuur nog niet klaar was. Aangevuld met inval-Tarrel Rick Scholten (gitarist) zag Trekhawk in 2019 het levenslicht. Ondanks de belemmeringen van de coronaperiode wisten de mannen van Trekhawk al verscheidene feesten van naam aan te doen, waaronder het Boerenrockfestival in Drouwenermond.

Young Memphis als voorprogramma

Zaterdag was het dan zo ver, na maanden van voorbereiding en opnemen, was het tijd voor de albumpresentatie van Snee in ’t Oor. Met Young Memphis onder leiding van de (slechts) 19-jarige frontman Nordin Aeilkema werden de ongeveer 200 aanwezigen geweldig opgewarmd. Hits van Elvis Presley, Johnny Cash en Jerry Lee Lewis passeerden de revue en, het mag gezegd worden, dit is een band om in de gaten te houden!

Ambassadeur der Gekkigheid

Beetje bij beetje vloeiden de consumpties uit de tap, stroomde de zaal vol en steeg het kwik, tot de mannen van Trekhawk om kwart over negen vol energie het podium betraden. Onder begeleiding van hun eigen ‘Ambassadeur der Gekkigheid’, zeg maar de vrouw Haverkamp van Erica en omstreken, speelden de mannen de pannen van het dak.

Korte pauze
Na de presentatie van het album, die ongeveer drie kwartier duurde, volgde een korte pauze zodat eenieder die wilde een album en/of bandshirt kon kopen. Hierna was het tijd voor een anderhalf uur durend concert waarin onder andere Dolly-hit Oeleboele en geheime-zender-knallers als Onze Poes en Buurmans Kater door de speakers knalden.

Binnenkort een albumrecensie

Al met al was het zo’n onvergetelijke rock-avond waarbij je nog net je shirt niet kwijtraakte. Ben je nou ook benieuwd geworden naar het album Snee in ’t Oor en de dubbelzinnige betekenis achter de albumnaam, check dan ook onze recensie die binnenkort online komt.