J.R. Smith & The Meteorites – Highway By Night

Dromerige popsongs voor donkere dagen

Femke van Arendonk ,

Op de website van J.R. Smith & The Meteorites staat dat de band uit Groningen komt, maar niets is minder waar. Er komen namelijk ook bandleden uit Drenthe. Dat geeft ons weer een kans om het album te beluisteren. Ze vertellen verhalen over eenzaamheid, worstelen met het dagelijkse leven, verlatingsangst en het najagen van je dromen. Deprimerend? Dat valt best mee...

Terug in de tijd

De band werd opgericht in 2015, toen zanger J.R. Smith afstudeerde aan de Academie voor Popcultuur. Voor zijn afstudeerconcert zocht hij een begeleidingsband en vond die in de vorm van Sjoerd de Boer (bas) en Emile van Doorn (drums). Dit was het begin van J.R. Smith & The Meteorites. In 2016 voegde gitarist Roel Smit zich bij de band. Een plaat kon natuurlijk niet achterblijven en dit werd 'Highway By Night'.

Vleugje Robbie Williams

Het album bevat 7 nummers en biedt 27 minuten luisterplezier. Al zullen hier de meningen over verdeeld zijn. Ik moet toegeven dat de muziek veel van hetzelfde is. J.R. heeft een hele herkenbare stem. Hij schiet niet vaak uit de bocht en dat zou best eens mogen. Een nummer eens een keer wat rauwer of harder, maar dat zal niet de bedoeling zijn van de muziek. Ik hoop dat ik hem niet beledig, maar af en toe herkende ik in zijn stem een vleugje Robbie Williams.

Iets meer afwisseling

Favoriet op deze plaat is Killing Time. Dit nummer is wat speelser dan de rest en de melodie blijft in je hoofd zitten. Daarvoor mag de volumeknop gerust wat harder gedraaid worden. De drum is prettig en een klein beetje orgel lijkt hoorbaar te zijn. Dit zou ook op de radio gedraaid kunnen worden. Meer van dit soort nummers is een aanrader voor de volgende plaat, voor wat meer afwisseling dan dat er nu is. Dat J.R. Smith dat kan ben ik heilig van overtuigd.

Korte film

Bij het album is ook een korte film gemaakt. De film vertelt het verhaal van het album. Zeker een aanrader om te bekijken en je vindt hem hieronder. Voor een eerste album is dit een fijne plaat. Bij mij gaat deze aan als ik een relax dagje heb en bij nummer 6 (Killing Time) gaat de volumeknop open. Het album is te koop via de website van de band.