Tangarine + support: Sam & Julia

Folkmiddag bij Poppodium Apollo

Tekst: Kimberley Arling | Foto's: Mariëlle Hensums ,

Op de eerste zondagmiddag van november ontving Poppodium Apollo Tangarine, met als voorprogramma Sam & Julia. De goed gevulde zaal van Café Groothuis was gezellig aangekleed, wat zorgde voor een goede sfeer.

Sam & Julia

De middag begon met het voorprogramma Sam & Julia. Een singer-songwriter duo met sexy harmonieën, gitaar en piano. Beide wagen zich aan de microfoon, ieder met een unieke stem. De country/folk sound van dit duo werd goed ontvangen door het publiek. Het sloot goed aan bij Tangarine. Een prima opener van deze middag.

Tangarine

Na deze heerlijke opwarmer is iedereen klaar voor Tangarine. Het duo is niet alleen, ze hebben een driekoppige band meegenomen. Het versterkt de muziek van de broertjes Brinks. Na elke song ontvangt de band een uitgebreid applaus van het publiek. Daarnaast wordt er meegeklapt, -gezongen en gedanst. Tussen de songs door is er tijd voor korte, boeiende verhalen.

Op een gegeven moment nodigt het koppel Sam & Julia uit om een nummer samen te spelen, namelijk 'Love Hurts' van Nazareth. Wat een prachtige vertoning! Vier verschillende stemmen bij elkaar, versterkt door twee gitaarpartijen en een sterke band op de achtergrond. Deze samenwerking wordt door het publiek als geweldig ervaren. Ze applaudisseren op het luidst en er wordt gefloten van alle kanten.

Met andere woorden: een zeer geslaagde folkmiddag. Alles klopt: de muziek, de sfeer én het publiek. Fotografe Marielle Hensums heeft de show in beeld gebracht.