Stoelen schuiven in de Nabershof

Frank Arling | foto's: Mariëlle Hensums ,

Als het publiek rustig zit en het stil wordt in de oude schuur van de Nabershof, dimmen de lampen en verschijnt een lange, jonge jongen op het podium. Evan Dain, ex-gitarist van The Muncks en openingsact van de avond, zingt met hoge klanken over zijn verbazingwekkend funky gitaarspel. De funky beats van The Munks, die al eerder in Emmen het plein plat speelden, zijn hoorbaar in de rustige songs. Lekkere nummers, maar soms wat eentonig op het dynamisch vlak. Evan heeft veel diepte in zijn stem, maar zou er meer gebruik van kunnen maken.

Dan een mededeling door Evert Hoven, de organisator. Parker is in de vangrail beland - iedereen is ongedeerd, lieve lezers. Gelukkig staat er een vervangende act op het toneel: Lisa Nora. Haar liedjes zijn een mix van country/america en de traditionele singer songwriter tunes. Haar stem is zacht, met een mooie donkere klank die je doet denken aan Jamie N commons, maar dan een vrouwelijke variant. Misschien op momenten te zacht. Er mist hier en daar een lekkere uithaal naar een refrein toe. Het publiek zingt gewillig mee bij haar nummer 'Wolves'. De meesten zullen haar aankomende debuut EP zeker binnenhalen.

Een enthousiaste Rico Neeter springt op het podium. Als frontman van Daniel Cane and the Rebellion heeft hij al behoorlijk wat ervaring in het opzwepen van het publiek. De stoelen worden aan de kant geschoven, onder gezucht van de ouderen in de zaal. Zijn enthousiasme is bewonderenswaardig, maar misschien niet op de juiste plek. We Are Hunters beginnen na wat technische problemen te knallen. Ze trekken zelf al een parallel naar Kensington, wat niet onterecht is. Hun sound doet je denken aan een beginnende Avril Lavigne. Ze maken lekkere popliedjes met weinig uitdaging. Hun eigen sound moet nog wat ontwikkeld worden, maar een show neerzetten kunnen ze al.

Na het spektakel van We Are Hunters komen de rustige americana klanken van Juneville op het podium. De zanger doet denken aan een jonge Paul Witteman met de stem van Leonard Cohen, als Leonard zong in plaats van praatte. Het publiek kruipt rustig terug naar voren en geniet van de luisterliedjes van deze laatste band op de avond.

De Bake Shop heeft weer een interessant palet aan bands neergezet in Emmen!