Wolftone speelt nieuwe album met verve en venijn Wolftone speelt nieuwe album met verve en venijn

Bring Down The Sun gepresenteerd bij Metal Front Coevorden

, Anton Oortmann

Wolftone speelt nieuwe album met verve en venijn

Bring Down The Sun gepresenteerd bij Metal Front Coevorden

Anton Oortmann ,

Wolftone uit Klazienaveen en omstreken heeft zaterdag zijn eerste album Bring Down The Sun gepresenteerd bij Metal Front Coevorden. De plaat is verschenen bij het Berlijnse Nasoni Records. De volle parkeerplaats beloofde alvast een gezellig druk avondje in Metal Front Coevorden.

De band die het spits mag afbijten is Farmer uit Emmen. De formatie bestaat alweer sinds 2012 en speelt onvervalste grunge/punkrock in de traditie van bijvoorbeeld Nirvana. De muziek komt hard binnen, voor sommige mensen echter nét iets te hard, zo is achteraf in de zaal te horen.

Tweede band van de avond is het Klazienavener duo The Sensational Second Cousins. Wie in Drenthe weleens bandjes gaat kijken, kent deze act ongetwijfeld al, want het duo spelen werkelijk overal en nergens en zorgt er meestal voor dat het gezellig wordt in de zaal.
Dat lukt ook deze keer weer, alhoewel zij deze keer minder bijdehand zijn tussen de nummers dan normaal. Dat mag opzich wel, gezien er af en toe een flink gat tussen de nummers valt. Tijdens het spelen gaat het allemaal echter weer als vanouds, al zijn ze wat minder vol vuur dan bij eerdere optredens. Misschien dat de inmiddels tropische temperaturen in de opgestookte bomvolle zaal daarvan de oorzaak is.

De derde en laatste band van de avond is natuurlijk Wolftone. De bandleden hebben er duidelijk zin in en brengen de songs met verve en venijn. Zanger/bassist Vincent Timmer loopt en springt regelmatig de zaal in, maar kan helaas geen object vinden om te beklimmen. De songs komen allemaal goed uit de verf in de inmiddels nog vollere zaal van MFC. En het publiek vindt het ook duidelijk leuk, afgaande aan de beweging die in de zaal zit.
Uiteindelijk wordt door het publiek om een toegift gevraagd en wordt een aantal nummers gespeeld die misschien wel terecht komen op een toekomstige plak vinyl.
Na het optreden was het ook heerlijk druk bij de merchandisekraam, dus Bring Down The Sun is ongetwijfeld als zoete broodjes over de toonbank gegaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe