Robb Murphy - Sleep Tonight

Een positief einde van je dag

Nikki Bulten ,

Sleep Tonight heet het tweede album van de uit Belfast afkomstige singer-songwriter Robb Murphy. Bijna drie jaar hebben we op het vervolg van zijn eerste album Take a Stand moeten wachten. Fijne melodietjes met inspirerende teksten laten zien dat de singer-songwriter weet wat hij doet.

Het album bevat twaalf nieuwe nummers, wat gelijk staat aan bijna een uur luisterplezier. De plaat is uitgebracht op vinyl (gelimiteerde oplage dus wees er snel bij) en cd. Uiteraard is het album ook digitaal te verkrijgen. Het magische landschap op de hoes is gemaakt door Ronan Reid.

De aftrap van de Sleep Tonight-tour vond zaterdag 24 oktober plaats in het café van Theater de Tamboer in Hoogeveen. In het café zitten ruim 40 mensen te genieten van het muzikaal spel van Robb en zijn band. Dat is niet een bij elkaar geraapt zooitje muzikanten die gewoon de aangeleverde noten speelt. In plaats daarvan hoor en zie je een dynamisch spel van een groep vrienden die aan elkaar gewaagd is. De knusheid van de ruimte in combinatie met de toegankelijkheid van Robb en de band zorgden voor een relaxte sfeer.

Robb Murphy heeft een unieke eigen sound. Meerdere malen gingen mijn haren recht overeind staan, onder andere bij The Darker Side en The Mysteries of the Heart. Het nummer The Darker Side past goed bij de huidige situatie in de wereld.

Het nummer Headstrong behoort tot de wat meer uptempo nummers op het album. Het nummer bevat heerlijke Ierse folkinvloeden. In de bijbehorende videoclip rennen de mannen rond in dierenpakken. Helaas gebeurde dit niet tijdens het optreden zelf.

Goede teksten zijn vandaag de dag zeldzaam. De combinatie van goede teksten en een uniek geluid is nog zeldzamer. Robb Murphy is precies dat. Zeldzaam.

Prijsvraag

Na ruim anderhalf uur kwam deze avond tot zijn einde. Gelukkig kregen we het album mee zodat we er thuis ook nog van kunnen genieten. Ook kregen we drie extra gesigneerde exemplaren mee die jij kan winnen.

Geef op de volgende vraag antwoord om kans te maken op één van deze tour-albums:

In welk land schreef Robb Murphy de nummers voor zijn album Sleep Tonight?

Stuur het juiste antwoord vòòr 10 november naar 3voor12drenthe@gmail.com
Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Website Robb Murphy