'Hartenvrouw' Babette van Veen in Theater Hofpoort 'Hartenvrouw' Babette van Veen in Theater Hofpoort

Breien, huispakken en in de put zitten

, Phillip Lohues

'Hartenvrouw' Babette van Veen in Theater Hofpoort

Breien, huispakken en in de put zitten

Phillip Lohues ,

Zaterdagavond 24 oktober zagen we Babette van Veen met haar programma “Hartenvrouw” in Theater Hofpoort in Coevorden.
Een ietwat slonzige vrouw, gekleed in dito huispak en omringd door verhuisdozen, zit op een huishoudtrap een eindeloze sjaal te breien. Ze lijkt in de put te zitten. Iets wat ze vervolgens ook bevestigt. De oorzaak van haar verblijf in de put is dat ze jaren geleden haar ware liefde ontmoette en zich vervolgens stortte op het ideaalbeeld van een liefhebbende huismoeder.

Gezellig huisschort

Babette van Veen

Babette van Veen

Al moederend en koekjes bakkend vergat ze helemaal dat ze ooit woest aantrekkelijk en sexy was.
Tot ze op een mooie dag, voorzien van een gezellig huisschort, te horen kreeg van haar toenmalige echtgenoot - die zich prompt verslikte in een gezellig stuk appeltaart met chia-zaadjes - dat ze niet meer sexy en woest aantrekkelijk was. Het was klaar…

Yogasessies

Babette van Veen

Babette van Veen

Vanuit haar put ziet ze nog wel de blauwe lucht. Dat geeft haar moed. Dromend over stoere brandweermannen en knappe prinsen, zwoegt ze zich door yogasessies, muzikale krachttherapieën met Bonnie, weemoedige blikken op het schoolplein en veelbetekenende knikjes door oudere dames.
Met mooie liedjes, geschreven door Daniël Lohues, Reinout Douma en Babette zelf, kruipt ze met vallen en opstaan uit de put. Op zoek naar geluk, wat een sterke drijfveer blijkt te zijn.

Fijne voorstelling

Babette van Veen

Babette van Veen

Het is een fijne voorstelling, waarin Babette zich erg kwetsbaar opstelt en zorgen van een vrouw met een gebroken hart laat zien.
De voorstelling die Babette schreef is naar aanleiding van haar Boek “Hartenvrouw”. De liedjes die ze zingt zijn te beluisteren op haar gelijknamige album.
Tot 22 januari 2016 is haar voorstelling “Hartenvrouw” te zien in diverse theaters in het land.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe