Sofar - Sofar Sofar - Sofar

Belgische band met Drentse roots

, Femke van Arendonk

Sofar - Sofar

Belgische band met Drentse roots

Femke van Arendonk ,

Een cd-recensie van een Belgische band op 3voor12 drenthe. Hoe dat zit? De zanger/gitarist van Sofar, Bram Gringhuis, groeide op in Assen. Inmiddels woont hij alweer tien jaar in Gent. Oftewel, een Belgische band met Drentse roots.

Afwas laten staan

Vier jaar na het debuut Circus levert de Gentse band Sofar (eerder bekend als Little Elmo) de opvolger af. Het album gaat diep. De melancholische muziek blijft lang in je hoofd spoken. Echt muziek voor in de herfst en winter, als je alleen op de bank zit in deze donkere dagen. Knuffelmuziek, zo kun je het ook noemen, mocht er toch iemand naast zitten op de bank. Het is in ieder geval geen muziek om actief bij te zijn, want dan mis je de helft. De afwas zou ik laten staan.

Melancholisch

Het is lastig om Sofar met andere bands te vergelijken. Af en toe hoor je invloeden van Radiohead, maar soms ook Moke en Hurts. Beter nog: ze hebben een heel eigen sound.

Favoriet op deze plaat is het nummer Poison. Een fijne trage song, met de prachtige zang van David Decraene. Want dat hij mooi kan zingen, dat is overduidelijk. Melancholisch, precies goed voor deze koude en donkere wintermaanden.

Kortom, een plaat die zeker in je platenkast moet staan. Overigens zou ik niet weten in welke Nederlandse platenzaak je ze tegenkomt. Maar gelukkig kun je het album ook bestellen via de website van de mannen. Je moet ervan houden. Ik nestel mij de komende wintermaanden met deze plaat op de bank en denk dat ik daar ook niet meer af kom.

De plaat is verkrijgbaar via het label of de Website Sofar

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe