My Blue Van in De Amer My Blue Van in De Amer

, Herman Keverling Buisman

My Blue Van in De Amer

Herman Keverling Buisman ,

Zondag 8 november staat de Utrechtse driemansformatie My Blue Van in Café De Amer. Met in het voorprogramma een solo optreden van bluesrocker Sean Walsh.

Sean Walsh

Bluesrocker Sean Walsh zag ik zo’n tien jaar geleden samen met zijn band op een bluesfestival in Café Hofsteenge in Grolloo. Vanavond staat hij alleen op het podium. Een uitstekend optreden met alleen maar eigen werk. Hij begint ingetogen en eindigt met fijne gitaarsolo’s. Hopelijk krijgt hij met zijn nieuwe band, The Red Phone, binnenkort nog eens de kans op het Amer podium.

Blauwe bestelbus?

In het kwartiertje pauze tussendoor kijk ik op de parkeerplaats. Waar staat die blauwe bestelbus van de headliner 'My Blue Van'? Helaas, ze zijn met een grijs busje. Maar waar komt die naam dan vandaan?  Even later volgt de uitleg: de band repeteert naast een bordeel waar eens een blauwe bestelbus met dames stopte. De jongens probeerden hier een nummer over te schrijven. Dit mislukte, maar het leverde wel een bandnaam op.

Sferische muziek

My Blue Van bestaat uit zanger/gitarist Bas Beenackers, bassist Johan van Bussel en drummer Dennis Wechgelaar. In tegenstelling tot wat op hun site staat, speelt de band geen bluesrock, maar Indie rock/pop met alleen eigen werk.

De prachtige zangstem en dito gitaarspel door Bas wordt prima ondersteund door Johan en Dennis. Het is sferische muziek, bijna zweverig. Met onderkoelde humor wordt er soms tussen de nummers door commentaar gegeven. De band is blij met het luisterend publiek in De Amer!

Voorafgaand aan het optreden bracht de band een bezoek aan het Cuby museum. Als hommage aan Harry Muskee speelden ze een prachtige uitvoering van 'Crying Tears'. Al met al een prima tijdspassering in de altijd gastvrije Amer!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe