Oostenrijkse Blues in Peize Oostenrijkse Blues in Peize

Energie op de zondagmiddag

, Herman Keverling Buisman

Oostenrijkse Blues in Peize

Energie op de zondagmiddag

Herman Keverling Buisman ,

Op een wat gure herfstdag in november staat in Café Ensing - in het centrum van Peize, naast de kerk - Meena Cryle & Chris Fillmore Band. Het café organiseert al ongeveer vijf jaar optredens: eerst vooral regionale bands, toen nationaal bekendere bands en nu dus zelfs een internationaal gezelschap.

Deze bluesband komt uit Oostenrijk. Na een Europese tour is Peize als laatste en enige in Nederland aan de beurt. Het langgerekte, maar uiterst gezellige café, loopt langzaam vol. Als de band om klokslag 16.00 uur begint, staat het publiek tot op het toneel.

De band bestaat uit zangeres Meena Cryle, gitarist Chris Fillmore, bassist Joris Hendrik en drummer Frank Cortez. Meena Cryle bezit een prima stem. Chris Fillmore is een meester op de Fender, maar pakt bij één nummer ook de dobro erbij.

Wat een energie straalt deze band uit! Twee sets komen deze middag aan bod, met een geweldig enthousiasme. De band heeft in de afgelopen jaren al vaker in Nederland opgetreden: Ridderkerk, Amen, Grolloo en Hoogeveen. Dit blijven ze in de toekomst zeker doen, omdat ze nu onder boeker Rob Koning (King Bee) werken. De band sluit het optreden af met het nummer “My Performance Is Over”.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe