Saturn in Metal Front Coevorden Saturn in Metal Front Coevorden

Support: The Good Hand

, Phil Pietrzak

Saturn in Metal Front Coevorden

Support: The Good Hand

Phil Pietrzak ,

In Metal Front Coevorden trad afgelopen zaterdag de Zweedse band Saturn op. Het psychedelische powerrock trio The Good Hand uit Kampen/Zwolle warmde het publiek op, met een dikke drie kwartier aan jaren '60 en '70 acid prog in de stijl van Hawkwind, dat verzeild is geraakt in een 'menage á trois' met Motorpsycho en Triggerfinger.

Sinds de release van debuutplaat 'The Good Hand' in 2011 timmeren Dennis Edelenbosch (basgitaar), Arjan Hoekstra (gitaar en zang) en Ingmar Regeling (drums en bovendien zéér puike tweede zangpartijen) aardig aan de weg. Jammer genoeg namen ze hun psychedelische 'Sahara Farm Lightshow' deze keer niet mee, maar dit werd gecompenseerd door de meegenomen beschilderde torso's en zichtbaar speelplezier. De sound was - zoals beloofd - groots: warme buizenversterkers en een gigantische (29 inch) kickdrum die in een kleine zaal als MFC nauwelijks PA-versterking nodig hadden. The Good Hand is zeker een band om in de gaten te houden. Een terugkeer als headliner, inclusief lichtshow en 'exotische' instrumenten als bouzouki en tuba (!), zie ik dan ook met veel plezier tegemoet.

De heavy metal spacerockers Saturn uit Borås (Zweden) gaven een energieke show van dik een uur en een kwartier. Het optreden in Metal Front Coevorden was de middelste van hun drie shows in Nederland. De band werd in 2011 opgericht, en bestaat uit Oscar Pehrson (basgitaar en zang), Robin Tidebrink en Linkan Lindgren (beiden gitaar en zang) en drummer Ted Carlsen. Ze zijn duidelijk schatplichtig aan bands als Black Sabbath, UFO, Budgie en vooral Judas Priest ten tijde van de albums 'Sin After Sin' en 'Sad Wings Of Destiny'. Gitaar- en basgedreven jaren '70 heavy metal riffs zijn volop aanwezig in hun set, die voornamelijk bestaat uit nummers van hun debuutplaat 'Ascending' uit 2014. Zweedse bands van dit kaliber begrijpen de kunstjes en laten geen steken vallen, zoals we dit jaar al eerder hebben meegemaakt in MFC met de bands Bulletrain, Egonaut en Intoxicate. Het is een beetje generiek. Aan de kwaliteit van Zweedse bands zal het nooit liggen, maar toch was het Hollandse gedeelte van de avond met The Good Hand een stuk verrassender, muzikaal gezien.

Met de tiende editie van 'A Very Heavy X-MOSH' op tweede kerstdag staat de vijfde band uit Zweden op het programma. Dit keer minder heavy metal en meer garage punkrock: The Kendolls.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe