Friese band met Drentse inbreng Friese band met Drentse inbreng

Chickens Go Mad in 'Paradiso van het Noorden'

, Herman Keverling Buisman

Friese band met Drentse inbreng

Chickens Go Mad in 'Paradiso van het Noorden'

Herman Keverling Buisman ,

Vrijdag 6 november is de vuurdoop voor de voornamelijk Friese band 'Chickens Go Mad'. Hiervoor hadden ze geen geen betere locatie kunnen uitkiezen dan de prachtig verbouwde kerk in het centrum van Borger: VANSLAG. Hier zwaaien Henk Eggens en zijn vrouw de scepter. De zaal wordt gebruikt voor concerten, maar ook als theater, café en zelfs trouwzaal. Het podium is prachtig uitgelicht, met daarbij de gebrandschilderde ramen in oude stijl.

Rhythm & Blues met Texaanse invloeden

Het repertoire van de vijfhoofdige band is geworteld in Rhythm & Blues, met Texaanse invloeden. Aandacht is er vooral voor de prima solerende Drentse toetseniste Liza Bordewijk (o.a. hammondorgel). Het middelpunt van de band is Henk Osinga, die zang en mondharmonica voor zijn rekening neemt. En dat doet hij met verve, want al na drie nummers gutst het zweet van zijn voorhoofd.

'Paradiso van het Noorden'

Het geluid is uitstekend verzorgd, wat toch wel een opgave is in een voormalige kerk. Dit podium verdient echt de volle aandacht van cultuurminnend Nederland. Het wordt dan ook wel het 'Paradiso van het Noorden' genoemd.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe