Ed Struijlaart ontroert tijdens tuinconcert Ed Struijlaart ontroert tijdens tuinconcert

Verrassende covers naast veel eigen werk

, Jeanette Croezen

Ed Struijlaart ontroert tijdens tuinconcert

Verrassende covers naast veel eigen werk

Jeanette Croezen ,

Persoonlijk, grappig en ontroerend, dat was het tuinconcert dat singer-songwriter Ed Struijlaart zondag gaf in Coevorden.

Op initiatief van een aantal twitteraars werd het huiskamerconcert, waarmee Ed het hele land doortrekt, een concert in de tuin. Bijna veertig mensen waren op het concert afgekomen. Coevorder twitteraars, maar ook fans uit Poeldijk die toevallig in de buurt op vakantie waren. De zon liet zich niet zien, maar het bleef droog en de sfeer was goed.
 

Geboren verteller

Ed toonde zich een geboren verteller. Ieder nummer leidde hij in met een persoonlijk verhaal. Hij trapte af met het vlotte Deeper in love: “Was de liefde maar zo simpel als dit liedje.” Een mooi bruggetje naar Agree to disagree over kleine ergernissen in een relatie of zoals hij grapte: “alles wat je als man verkeerd kan doen”.

Hij vertelde hij over zijn writers block voor hij Closer than Skin ging schrijven. Hij vertrok daarvoor naar Londen, waar hij zich afvroeg: “Wil ik wel terug naar huis?” Het liedje Home was geboren. Over de dag dat de producer met een lekke band vastzat in het verkeer, wat hen inspireerde voor de eerste zin van Never: “My soul needs some new tires”.

Hij ontroerde het publiek toen hij vertelde over Robert, bij wie hij een huiskamerconcert had gedaan. Robert zit in een rolstoel en heeft ALS. Een half jaar later werd Ed door de vriendin van Robert gebeld. Robert had niet lang meer te leven en had als laatste, muzikale wens dat Ed op de crematie Let me lose zou komen spelen. Het liedje gaat over de strijd die je verliest van je lichaam. Zo hadden alle liedjes een verhaal en nam Struijlaart de aanwezigen mee door zijn leven, zijn carrière, zijn inspiratie en zijn muziek.  

LMFAO

Maar hij zong niet alleen nummers van zichzelf. Zijn soulvolle vertolking van Ain’t no sunshine van Bill Withers en het bezielde Crossroads van Robert Johnson lieten zien dat Struijlaart over grote muzikaliteit beschikt. Verrassend waren zijn versies van Viva la Vida van Coldplay en Sexy and I know it van LMFAO.

Het was een geslaagde middag, het publiek was enthousiast en Ed Struijlaart heeft er een groot aantal fans bij. Op twitter is alles terug te lezen onder de hashtag #tuinconcert1406.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe