Redwood Club - Evolutionary Redwood Club - Evolutionary

Verfijnde, verhalende Westcoast-songs

, Wouter Bessels

Redwood Club - Evolutionary

Verfijnde, verhalende Westcoast-songs

Wouter Bessels ,

Al een paar jaar is Redwood Club met regelmaat te zien op de Drentse podia. De band, met leden uit onder meer Hoogeveen en Hollandscheveld, spaarde eigen werk op en ging opnemen, waarna de opnames werden gemasterd in de de herboren Flowertree studio in Nieuw-Amsterdam. Het resultaat is de vijf songs tellende EP Evolutionary.

Redwood Club is zo’n groep waarin musici met een jarenlange staat van dienst samenkomen. Broer Fa(e)ke en zussen Esther en Tamara ten Caat komen uit de ‘stal’ van No Name, de roemruchte coverband van hun vader Bertus en vormen, qua geluid, het gezicht van deze band.
Op bas vinden we Reinier Siemons, terwijl Zwollenaar en drummer Rutger Hoorn we van zijn werk met cabaretier Sara Kroos en The Junes (Bertolf, Rutger Renden, e.a.) kennen. Gitarist Jasper Groen In ’t Woud is gitaardocent, speelt in musicals van Joop van den Ende en is tevens bekend van No Name. Van die band tekent overigens bassist Tim Wolting voor de opnames van deze EP, zodat de ‘familie’ bijna compleet is. Een soort ‘dreamteam’ dat een prima uitgangspunt vormt voor een project als Evolutionary.

De band maakt in de vijf nummers een relaxte indruk. Fraai gespeelde en gearrangeerde Westcoast-pop vol sprankelend gitaarwerk en harmonieuze koortjes. Frontman Faeke ten Caat staat met zijn liedjes in dienst van de groep, zonder een singer-songwriter te zijn die wordt ondersteund door vijf muzikanten.
Evolutionary is een echt groepsproduct en wie Redwood Club vorig jaar tijdens het Speakers Met Kopp’n festival in Hoogeveen aan het werk heeft gezien, en onlangs nog in Emmen bij The Spy And The Butcher, merkt dat de band in een duidelijke groeifase zit. Deze vijf liedjes zijn daarvan het terechte visitekaartje en laten de evolutie in het eigen geluid van de groep horen.

Aanvankelijk zouden er vier liedjes op deze EP terechtkomen, maar naar aanleiding van een tragisch ongeval schreef de geïnspireerde Ten Caat het gevoelige You. Als song een waardevolle aanvulling op de andere vier liedjes en bij herhaaldelijke beluistering het hoogtepunt van deze schijf.
Op productioneel vlak heeft Redwood Club nog behoorlijk wat te winnen. Gitaren liggen er soms een beetje braafjes op, terwijl bas en drums veelal in de verdrukking zitten en wel wat steviger en ruimer in de eindmix mogen zitten. Deze composities verdienen een betere klank. Niettemin een collectie fraaie songs van een groep die nu kan gaan broeden op een volwaardig album.

Evolutionary is zowel fysiek als digitaal te verkrijgen.

Facebook Redwood Club
Evolutionary op Spotify
Evolutionary op iTunes

Mooi artikel vandaag in de Hoogeveensche Courant over onze oproep voor de clip van het liedje 'You' en het achtergrondverhaal. :)

Posted by Redwood Club on  woensdag 27 mei 2015
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe