FestiValderAa opnieuw een publiekstrekker FestiValderAa opnieuw een publiekstrekker

Zonnig lustrum in Schipborg

, Herman Keverling Buisman

FestiValderAa opnieuw een publiekstrekker

Zonnig lustrum in Schipborg

Herman Keverling Buisman ,

Het drie dagen durende FestiValderAa werd afgelopen weekend voor de vijfde keer gehouden. Een lustrum dat gepaard ging van veel zon en prima optredens.

Ralph de Jong

Ralph de Jong

Ik heb slechts twee dagen bezocht voor wat specifieke optredens.
Burgemeester Eric van Oosterhout opende het festival vrijdag om 18.00 uur, waarna het de beurt was aan Ralph de Jongh. Zijn optreden begon ingetogen, maar de bezieling nam gaandeweg steeds meer toe, zoals we van hem gewend zijn. De klompen werden halverwege de set aangetrokken en stampvoetend werden de nummers gespeeld.
Heerlijke blues van eigen hand , maar ook wat (Stones) covers.

Egbert Meijers

Egbert Meijers

Egbert Meijers

Halverwege Ralph's set spoedde ik mij naar een andere locatie om de voorstelling Grolloo Blues door Egbert Meijers te volgen. In een boerenschuur, die gelukkig wat koeler was, werd met behulp van een diashow zijn leven van het heden naar het verleden beschreven en bezongen.

Begeleid door Bart de Win op de Wurlitzer-piano, toetsen en accordeon en Joost van Es op mandoline en viool werd het leven dan weer vrolijk, dan weer ernstig, maar aldoor in verstaanbaar Drents verteld.

Wille & The Bandits

Wille & the Bandits

Wille & the Bandits

De volgende dag bezocht ik het festival voor welgeteld één concert en wel dat van Wille & the Bandits op het hoofdpodium.
Ik had ze op het Bluesfestival in Hoogeveen gezien en was toen al onder de indruk. Wat een bevlogenheid op het toneel en een enthousiasme van het publiek. Het is een engelse bluesrockformatie, bestaande uit zanger Wille Edwards, die zittend de lap steel gitaar en akoestische gitaar bespeelde, Matt Brooks op zessnarige basgitaar en elektrische contrabas en tenslotte Andrew Naumann op drums. Er werd ingetogen gestart, maar allengs werd de muziek steviger. De cd’s werden na afloop grif verkocht.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe