3voor12 drenthe: de kop is eraf! 3voor12 drenthe: de kop is eraf!

Veel belangstelling voor Drentse talenten in Het Podium

, Faeke ten Caat, Gerhard Post en Wouter Bessels

3voor12 drenthe: de kop is eraf!

Veel belangstelling voor Drentse talenten in Het Podium

Faeke ten Caat, Gerhard Post en Wouter Bessels ,

De site was al vier weken 'los', maar afgelopen vrijdagavond werd 3voor12 drenthe, de zestiende lokaalsite van VPRO's 3voor12, officieel gelanceerd. Onder toeziend oog van bijna 100 aanwezigen ging de website de lucht in tijdens een launchparty in Het Podium in Hoogeveen. De lancering viel samen met optredens van de 'Drenten in de Pap'; de acts die komende vrijdag op Eurosonic staan.

Peat Residents

Peat Residents

Peat Residents

Opener Peat Residents beleeft zijn eigen launch en speelt voor het eerst live. Het duo uit Assen, bestaande uit Anouk Triezenberg en Robert Jan van Hoogdalem, maakt een prima eerste indruk. De liedjes worden veelal tweestemmig uitgevoerd en begeleid op akoestische gitaren. Prachtige samenzang en mooie eigen liedjes. Ook de cover van het liedje The lost boy van Greg Holden zorgt voor een moment van kippenvel. Peat Residents is een duo met potentieel en weet het publiek te raken.

Midget Academy

Midget Academy

Midget Academy

Na het optreden van Peat Residents gaat het programma verder in de bovenzaal met Midget Academy, een jonge, energieke en uitermate sympathieke band uit Emmen en omstreken. Helaas maken de hongerige wolven vanavond niet de sterkste indruk. Ietwat rommelige arrangementen en valse gitaren zorgen ervoor dat de groep muzikaal gezien niet op zijn sterkst overkomt. Wel zijn de jongens te prijzen om de energie die ze uitstralen; zeker één van de sterke punten van deze band. De bandleden kunnen nog enorm groeien in hun performance en het vinden van een eigen sound. Dat gaat ze vast en zeker lukken, gezien hun tomeloze inzet en energie.

Speech van Ingmar

Rond half tien houdt Ingmar Griffioen van 3voor12 een speech, waarmee hij de Drentse lokaalsite veel succes wenst en feliciteert met de lancering. Mooi om te zien dat er vanuit de landelijke organisatie aandacht wordt geschonken aan dit evenement. Ook zijn de collega’s uit Groningen aanwezig en die bieden de enthousiaste crew van 3voor12 Drenthe een heerlijke Groningse drank aan. Ook Ingmar is niet met lege handen naar Hoogeveen gekomen: hij heeft 3voor12 drenthe-gebak meegenomen.

Mr. Skolnick

Mr. Skolnick

Mr. Skolnick

Orgelman Mr. Skolnick weet dankzij zijn uitstraling en vuige orgeldeuntjes gelijk aan het begin van zijn optreden de aandacht te trekken. Mr. Skolnick is amper een paar minuten bezig als iemand uit het publiek tegen zijn buurman roept: 'nu al briljant!'.
En dat is het ook. De mensen worden vrolijk en er zit ook behoorlijk wat humor in de nummers. Zo brengt hij verschillende odes, waaronder één aan James Last, maar ook aan The Hoff. De muziek leent zich perfect voor een festival; hij krijgt moeiteloos het publiek mee. Ondanks het vroege moment op de avond lukt dit ook in Hoogeveen. Mr. Skolnick is een perfecte gangmaker.

Toycar Taxi

Toycar Taxi

Toycar Taxi

Toycar Taxi is ook één van de bands die deze week op Eurosonic speelt. Het trio maakt stevige powerrock a la Foo Fighters en brengt hun show energiek. De nummers van de band zijn catchy, waarin vooral de nieuwe single Streets & Haze opvalt.
Minpunt van het optreden is het veel te harde spel van drummer Lenard Davers. Die drumt veel te energiek en het harde geluid overrompelt daarmee de complete sound van de band. Gevolg is dat de zang en het gitaarwerk van de frontman nauwelijks tot zijn recht komt. Jammer, want het is juist het talent van gitarist en zanger Geosy Kleefman die de ruimte nodig heeft. Hoog tijd voor de drummer om gas terug te nemen en in dienst te gaan spelen van zijn talentvolle bandmaatje.

Wessel Klooster

Wessel Klooster

Wessel Klooster

De 19-jarige singer-songwriter Wessel Klooster uit Meppel is de tweede act die Drenthe vrijdag vertegenwoordigt op Eurosonic.
Wessel speelt in het theatercafé beneden en maakt met zijn ietwat verlegen uitstraling wel een prima indruk. Hij laat horen dat je met mooie liedjes een zaal compleet stil kan krijgen. Wessel kan en moet nog groeien in zijn muzikale performance, maar wát hij doet komt echt over en dat wordt door het publiek gewaardeerd. Een mooi optreden van een talentvolle singer-songwriter waarvan we vast nog meer gaan horen.

Holy Beggars

Holy Beggars

Holy Beggars

Holy Beggars is de derde en laatste band op het grote podium en ook deze mannen mogen vrijdag in Groningen aan de bak. De muziek klinkt als Neil Young en Elliott Smith.
Het trio maakt muzikaal vooral aan het einde van de set indruk met zeer goede nummers en een energieke performance.
Over het typische zanggeluid zijn de meningen verdeeld. Het zanggeluid van de zanger is wat nasaal en komt het beste tot zijn recht als er tweestemmig wordt gezongen. Dat zorgt namelijk voor een wat vollere sound. De energie van de groep springt over op het publiek en de zaal reageert daar zeer goed op.

Sensational Second Cousins

Sensational Second Cousins

Sensational Second Cousins

Het programma wordt afgesloten door de uitermate energieke Sensational Second Cousins uit Klazienaveen. De kleine zaal wordt tijdens het optreden nog net niet afgebroken. Het rock 'n' roll-duo is heer en meester in het aanbrengen van een hele goede sfeer en de twee muzikanten maken er een waar feest van.
Om drie minuten voor twaalf leggen ze hun show even stil, zodat de champagne kan worden ontkurkt ter ere van de lancering van 3voor12 drenthe. Vervolgens vloeien champagne en bier rijkelijk en wordt er gezongen en gefeest in de zaal, waarna de Cousins nog een flinke toegift geven.

Een prachtig en gezellig einde van een succesvolle launchparty door een tweetal dat nog menig zaal in Nederland gaat platspelen.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe