Schrijvers aan de slag tijdens jaarlijkse Lokaaldag Schrijvers aan de slag tijdens jaarlijkse Lokaaldag

Wolftone in the picture, Schoonebeek in shock

, Martine Vos, Mar Jan van Dorsten, Jon Nyckl

Schrijvers aan de slag tijdens jaarlijkse Lokaaldag

Wolftone in the picture, Schoonebeek in shock

Martine Vos, Mar Jan van Dorsten, Jon Nyckl ,

Het is zondag 13 december 2015 en het team van 3voor12 drenthe houdt in JC Goeroe in Schoonebeek haar jaarlijkse lokaaldag. Uitgenodigd zijn (beginnende) recensenten en fotografen die als vrijwilliger bijdragen.

Wolftone

Wolftone

De lokaaldag bood twee workshops aan, te weten fotografie en recensie schrijven. De regionale band Wolftone is bereid gevonden om als live-act de leerlingen hun praktijkopdrachten te laten uitvoeren.

Wolftone is een driekoppige band die stevige garagerock ten gehore brengt in een iets te kleine ruimte. Dat leidt ertoe dat het gitaarspel de zang overstemt waardoor deze niet goed tot zijn recht komt. Neemt niet weg dat de band een energiek optreden weet neer te zetten. De interactie met het publiek geeft het net iets extra’s. Kortom een band die speelt met volle overgave en geheel in hun eigen stijl zetten ze een bruisend optreden neer hier in Schoonebeek (Martine Vos).

Wolftone

Wolftone

In de plaatselijke soos van Schoonebeek, volgehangen met kreten, posters en artistieke uitingen geeft Wolftone een enthousiast optreden weg. Het trio heeft duidelijk alle drie een eigen stijl in kleding en instrument, máár met leuke overeenkomst: de All Stars. Gelijk bij het eerste nummer wordt je gegrepen door het aanstekelijke ritme. Van het begin tot het eind is het publiek duidelijk enthousiast. Tijdens het optreden is er weinig interactie onderling te zien bij de bandleden. Ze gaan allen nogal op in hun eigen muziek. Gelukkig gaat de leadzanger van tijd tot tijd toch even helemaal los, met als afsluiter de beklimming van de tafel, te midden van het publiek wat voor een bevredigend einde zorgt (Mar Jan van Dorsten).

Wolftone in schaapskleren

Wolftone

Wolftone

Geheel passend in de ambiance van het sfeervolle jeugdhonk Goeroe in Schoonebeek laten de mannen van Wolftone het aanwezige publiek horen wat garagerock is. Voor een aantal cursisten is de muziekstijl die Vincent Timmer(vocals en bas), Richard Jeurissen (drums) en Roberto Timmer (guitar) ten gehore brengen een onbekend fenomeen.
Vanaf de eerste (eigen) song geeft de band zijn vistekaartje af en laat duidelijk weten wat zij onder garagerock verstaan. Hard, strak, ongecompliceerd en uptempo. Gitaren overstuurd met een wat monotoon stampende bas. Veel galm op de vocals, maar dat is niet het enige wat de zang onverstaanbaar maakt. Kennelijk bijzaak.
De heren spelen vijf songs van eigen hand en daar valt niet zo veel op af te dingen. Behoorlijk wat variatie in het repertoire en dito composities, waarbij aangetekend dat de zanglijnen aan creativiteit kunnen winnen.
Wolftone overtuigt en de bandleden willen dat ten volle uitstralen, hoewel de acts van spelen op de knieën en lopen over de bar niet echt origineel zijn, eerder gedateerd.
Met de bezieling en de beleving is niets mis, maar muzikaal valt er nog wat te schaven. De drummer is duidelijk de beste muzikant van het trio waar de speelvaardigheid betreft.
Terugkomend op de podiumacts, zorg dat je geloofwaardig bent, welke capriolen je ook uitspookt. Performance, uitvoering, muzikaliteit, composities en kleding, laat het harmoniëren. Dus wanneer het om ‘het echie’ gaat, laat die oubollige blazers en jeans van een doorsnee 30er thuis. Dat is zo, hoe zal ik het zeggen…..Wolftone in schaapskleren. 
Maar het allerbelangrijkste blijft: voor de liefhebber een lekker stampende band met een boeiend repertoire. Songs: o.a. In my room, I’ll never change, Christine (Jon Nyckl).

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe