Vaudeville in het water Vaudeville in het water

Eerste editie van het festival heeft last van de regen

, Femke van Arendonk

Vaudeville in het water

Eerste editie van het festival heeft last van de regen

Femke van Arendonk ,

Wat een mooie dag voor een festival had moeten zijn, werd uiteindelijk een hele regenachtige. Het sensuele festival Vaudeville deed Assen aan. De Gouverneurstuin was veranderd in een jaren '20 paradijs. Overal eetstalletjes, tentjes met activiteiten voor kinderen, een grote burlesque tent bij de vijver en natuurlijk het hoofdpodium met verschillende bands. Helaas kwamen er weinig mensen naar het terrein. Het ging steeds harder regenen, waardoor er nog minder bezoekers overbleven. Ook wij hebben maar een paar optredens gezien en gingen na een paar uur verkleumd naar huis.

Eddy Current & The Field

De middag werd afgetrapt met Eddy Current & The Field op het hoofdpodium. Als eerste beginnen is altijd lastig, want de vraag is of er al mensen om 14.00 uur komen kijken. De mensen die er zijn, staan op gepaste afstand onder een boom te schuilen. Eddy en zijn mannen vinden dat geen enkele moeite. Als er een Bowie nummer voorbij komt, blijven voorbijgangers even staan luisteren. Tijdens het optreden staat er nog een steltenloopster te dansen voor het podium. Toch een beetje beweging. Ook als een groepje vrouwen onder grote paraplu’s dichterbij komt staan, maakt de band een grapje. ‘Eindelijk wat mensen, we zingen dit liedje gelijk voor jullie.’ De band doet zijn best, maar het publiek blijft wat hangen onder de bomen. Jammer, want het klonk zo lekker.

Vijverpodium

In de de pauze van het hoofdpodium, zouden er acts zijn bij het vijverpodium. Na lang zoeken blijkt dat er geen vijverpodium bestaat. Er staat wel een klein tentje met een microfoon, maar daar gebeurt weinig. Vaudeville heeft jammer genoeg geen timetables op het terrein. Bezoekers kunnen via hun telefoon de timetable opzoeken of zich laten verrassen op het terrein. Dit was vast gelukt als het mooi weer was geweest. Maar in de regen is iedereen koud en nat en gaat de communicatie langs elkaar heen.

Gegeven paard...

Terug naar het hoofdpodium, want daar staat inmiddels The Given Horse. Een band waar je, ondanks de stromende regen, erg vrolijk van wordt. Lekkere muziek, aanstekelijk en een prima zang. Helaas is het voor het podium weer leeg en staat het publiek onder de bomen te luisteren. Af en toe doet de muziek denken aan de De Staat, want in de stem van de zanger herken je een klein beetje de stem van Torre Florim (zanger De Staat). Helaas komt het - vanwege de regen - niet los en blijft het optreden niet meer dan leuk.

Ondertussen worden er bankjes met een afdakje voor het podium neergezet. De organisatie wil graag meer mensen trekken vooraan het podium en op deze manier blijven de mensen toch een beetje droog.

 

Burlesque dames op het podium

De laatste band die we zagen was Sugadaddy & The Honeydrippers. Een bluesband waar wel bij gedanst wordt. Misschien komt dit ook wel door de burlesque dames die bij de heren op het podium gaan staan en daar lekker staan te dansen. Na twee nummers stappen ze het podium af en dansen ze ervoor. Een aantal bezoekers wagen zich er ook aan en dansen vrolijk mee op de lekkere bluesklanken.

Jammer van de regen

Een leuk festival met een goed concept, alleen jammer dat het zo hard regende. De foodtrucks hebben weinig klanten. Af en toe neemt iemand wat te eten of drinken. Na een paar uur buiten onder een afdakje te hebben gestaan, krijg je het behoorlijk koud. Langzaam lopen er mensen naar de uitgang.

Vaudeville moet zeker terugkomen en hopelijk ook weer in de Gouverneurstuin. We duimen alvast voor mooi, warm weer volgend jaar.

Website Vaudeville

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe