Melvin Bonnet's 'Kutliedjes' in Assen Melvin Bonnet's 'Kutliedjes' in Assen

Over bedorven chocolademelk en dikke mensen

, Nikki Bulten

Melvin Bonnet's 'Kutliedjes' in Assen

Over bedorven chocolademelk en dikke mensen

Nikki Bulten ,

Op een mooie zomeravond, werden we getrakteerd op de 'Kutliedjes' van Melvin Bonnet uit Groningen. Melvin is een dichter en komiek, die zichzelf begeleidt op gitaar. Mensen kennen hem ook als Peter van der Weij. “Samen vormen zij het éénmansduo Melvin Bonnet”, aldus de flyer.

De opening

Melvin Bonnet

Melvin Bonnet

De avond werd, iets later dan gepland, geopend door taalwever Egbert Hovenkamp II. Daarna was het de beurt aan Melvin. Op straat zou je hem over het hoofd kunnen zien. Mager, niet zo groot, een baard die zijn halve gezicht verbergt en kleren in kleuren die hem bijna onzichtbaar maken. Met ongeveer 40 mensen in de zaal, begon Melvin zijn optreden.

Kutliedjes

Leedvermaak en zelfspot zijn de onderwerpen van veel van zijn liedjes. Nummers over sperma, mislukking, oud zijn, dikke mensen en bedorven chocolademelk lieten mensen lachen met een beetje beschamend gevoel. Melvin's assistent hielp ons soms met onze emoties, door borden met woorden als 'Lachen', 'Stil' of 'Reactie naar eigen inzicht' omhoog te houden. Af en toe betrok Melvin het publiek in zijn optreden, door ons een stukje mee te laten zingen.

Nieuwe cd

Melvin Bonnet

Melvin Bonnet

Tussen de ‘zeikliedjes’ door, maakte Melvin grappen over de Telegraaf en de NAM. Hij is niet bang om te zeggen wat de meesten niet eens durven te denken. In de muziekindustrie is dit ongewoon. Misschien is dat ook één van de redenen waarom Melvin ervoor kiest zijn muziek zelf uit te brengen. Tijdens het optreden werd alles ook opgenomen voor zijn nieuwe cd. Het leek hem leuk om een cd uit te brengen met live publiek erbij. Van zijn andere album zijn nog maar een paar exemplaren, dus werd het tijd voor een nieuwe.

 

Anders

De donkere, twisted humor van Melvin is niet voor iedereen. Hij is anders en dat maakt hem bijzonder. Soms moet je even slikken, maar al met al is het geen kwaaie jongen.

Site Melvin Bonnet

Vooraankondiging

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe